Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajný šéf a mafiánsky boss Černák: Slovná vojna, aká tu už dávno nebola!

Mikuláš Černák Zobraziť galériu (2)
Mikuláš Černák (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ostré výmeny názorov dvoch vplyvných mužov s obrovským rozdielom. Jeden na strane spravodlivosti, druhý z prostredia mafie. Niekdajší basnkobystrický boss Mikuláš Černák reagoval na slová šéfa inšpekcie Ministerstva vnútra SR Milana Lučanského.

Uplynulý týždeň priniesol denník Sme informáciu o uniknutej nahrávke, ktorá spochybňuje majetok policajného inšpektora Milana Lučanského. Práve on sa ešte ako vyšetrovateľ postaral o Černákovo uväznenie. Boss všetkých bossov na neho ukazuje prstom. "Svoj rýchly kariérny postup si aj so Šufliarskym zabezpečili na mojom mene a to tak, že z ôsmich vrahov urobili svedkov, aby z jedného Černáka mohli urobiť celú organizovanú skupinu," vyjadril sa Černák prostredníctvom administrátora, ktorý mu spravuje účet na sociálnej sieti.  Reagoval tak na Lučanského mlčanie v otázkach preukazovania svojho majetku. 

Najznámejší slovenský väzeň Mikuláš Černák začal o svojej temnej minulosti hovoriť pred rokmi. "Keďže som v roku 2014 prelomil svoje mlčanie a začal spolupracovať s tímom vyšetrovateľov, ktorí ku dnešnému dňu úspešne objasnili 22 skutkov vrážd, o ktorých podľa vlastných slov Lučanský vedel a neobjasňoval ich, snaží sa spolu so Šufliarskym spochybniť mňa a zároveň aj tých vyšetrovateľov, ktorí si zaslúžia určite väčší rešpekt a uznanie ako Lučanský, ktorý sa dnes iba bojí tej pravdy, ktorá ho dobieha každým dňom viac a viac," vyznal sa Černák. 

Prvý viceprezident Prezídia Policajného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

Byt na Floride

Šéf inšpekcie Lučanský mal byt na Floride podľa nahrávky získať za nelegálne zarobené peniaze. "Vyjde najavo, že Lučanský tie peniaze prepral, neprešli z jeho účtu, že sa bál, že to musel povedať Kaliňákovi, že si tam kúpil byt a takéto veci. Keď je pravda, tak hovorme len pravdu," povedal to na nahrávke v minulosti stíhaný podnikateľ Michal Chynoradský.

Lučanský priznal, že sa s Chynoradským pozná, ale tvrdí, že sa ich cesty rozišli potom, ako sa dozvedel o Chynoradského kriminálnom pozadí. Podnikateľ podľa Lučanského zámerne vyhotovil nahrávku, aby ho zdiskreditoval a nie je pravda, že by byt kúpil z nelegálne získaných peňazí. "Dvojizbový byt v USA je lacnejší ako garsónka v Bratislave. Keďže som predal staršiu nehnuteľnosť na Slovensku, nemusel som si na to brať hypotéku, obaja s manželkou slušne zarábame, mali sme našetrené peniaze," povedal Lučanský s tým, že nehnuteľnosť kúpili štyria a vyplatenie spolumajiteľov vie vydokladovať. Ministerstvo vnútra tvrdí, že Lučanský im do svojho priznania dovolil nahliadnuť a je v ňom priznané spoluvlastníctvo nehnuteľnosti v USA. 

Lučanského majetok

Pred dvoma rokmi denník Nový Čas upozornil na Lučanského vilu pri Martine, odhadol ju na 620-tisíc eur. Lučanský v roku 2015 zarobil 50-tisíc eur. Na vilu by tak robil 12 a pol roka, pričom by žil z peňazí niekoho iného. Podľa ministerstva vnútra je cena vily 330-tisíc eur. Okrem toho sa v minulosti dostal aj k policajnému bytu v bratislavskej Rači za 85-tisíc eur. "Milan Lučanský je jedným z policajtov, ktorý sa nebál vyšetrovať členov podsvetia v čase, keď to iní policajti či prokurátori z obavy o svoj život odmietli. Aj vďaka jeho práci sú dnes ľudia ako Černák za mrežami na doživotné tresty, preto má našu absolútnu dôveru," uviedlo ministerstvo vo svojom stanovisku.  

Viac o téme: Mikuláš ČernákMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu