Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V kauze Ruskovej objednávky vraždy vypovedal muž z podsvetia: Volzovú chránili

Juraj Bílik je dnes na slobode. Zobraziť galériu (3)
Juraj Bílik je dnes na slobode. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie prípadu objednávky vraždy Sylvie Volzovej, ktorá bola spoločníčkou bývalého šéfa televízie Markíza Pavla Ruska, stále nie je ukončené. Polícia v prípade obvineného exministra vypočula niekdajšieho člena gangu sýkorovci Juraja Bílika alias Čapatého.

Niekdajší šéf ochranky bossa Róberta Lališa dnes vypovedal na polícii pred vyšetrovateľom. Ako informuje portál Aktuality.sk, po výsluchu nechcel Juraj Bílik alias Čapatý novinárom povedať, čo o údajnej príprave vraždy Sylvie Volzovej vie a či vôbec o tom niečo vie. 

Ako po výsluchu uviedol Ruskov obhajca, Bílik hovoril o veciach, ktoré sa diali v čase ťahaníc o televíziu Markíza, ktoré sú známe ako kauza Gamatex. Ide teda o neskoršie udalosti, ako bol čas objednávky vraždy. Čapatý na výsluchu údajne tvrdil, že Volzovú chránili.

V kauze Ruskovej objednávky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Juraj Bílik alias Čapatý mal veľmi blízko k bossovi gangu sýkorovcov Róbertovi Lališovi, zvanému Kýbel. Ako sám v minulosti uviedol na súdnych pojednávaniach, bol členom jeho vražedného komada.  

Čapatý vypovedal proti ostatným z gangu. Za to, že pomohol odkryť fungovanie zločineckej skupiny a za objasnenie viacerých trestných činov, ktorých sa dopustila, dostal oproti ostatným relatívne nízky trest - odňatie slobody na osem rokov. Ten si už odpykal. Na podmienku sa dostal na slobodu. 

Pavol Rusko a Mikuláš
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA,Topky koláž)

Na prípad údajnej Ruskove objednávky vraždy svojej niekdajšej spoločníčky Sylvie Volzovej poukázal mafiánsky boss Mikuláš Černák. Polícii uviedol, že na jeseň v roku 1997 si Rusko u podsvetia objednal jej likvidáciu za odmenu 20 až 40 miliónov slovenských korún. Verziu potvrdil aj Miloš Kaštan, jeho niekdajšia pravá ruka. V prípade objednávky vraždy je okrem Pavla Ruska, Mikuláša Černáka a Miloša Kaštana obvinený aj Róbert Lališ.  

Viac o téme: ČapatýJuraj Bílik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu