Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Hreha dostal ultimátum: Odvolaj Šmihulu, inak nebudú správy!

Všetko má v rukách šéf STV Radim Hreha
Všetko má v rukách šéf STV Radim Hreha (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Verejnoprávnej televízii sa už dnes môže stať, že bude bez správ. Podľa informácií Nového Času prišli s takouto hrozbou niektorí zostávajúcci redaktori. Jednou z ich požiadaviek je totiž aj prepustenie šéfredaktora spravodajstva Jána Šmihulu. Ak sa Hrehovi nepodarí vykľučkovať zo vzniknutej situácie, môže sa stať, že redaktori nenastúpia do práce.

Spravodajstvo STV sa ocitlo v kríze po tom, ako jeho rady pre podozrenia z cenzúry v prospech vlády postupne opustila asi tretina novinárov. Zostávajúci redaktori preto žiadali, aby za to padli hlavy zodpovedných. Podľa našich informácií za hlavného vinníka vzniknutej situácie označili šéfredaktora Šmihulu a žiadajú jeho odchod. Na ťahu je ale šéf estévečky Hreha. Ten by mal dnes predložiť svoj plán ako situáciu vyrieši.

Čo bude ďalej nikto zatiaľ nevedel povedať. Zostávajúci redaktori totiž odmietajú akékoľvek odkazy cez médiá a celú vec pokladajú za interný problém. Podľa niektorých z nich sa však môže stať, že ak Hreha nevyvodí patričné dôsledky zo situácie, nenastúpia už do práce. „Ďalšie odchody by nás veľmi mrzeli,“ tvrdí hovorkyňa STV Želmíra Habánová. „Určite budeme načierať aj do našich regionálnych zdrojov, kde chceme osloviť kolegov redaktorov. Ďalším zdrojom síl by mohol byť aj plánovaný konkurz, z ktorého by mohli vzísť noví ľudia,“ vysvetľuje Habánová, ako vyriešia deficit pracovných síl a prípadný odchod ďalších. Hreha však už mobilizuje všetky sily a na pomoc si zavolal aj bývalú novinárku Stanislavu Benickú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu