Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vzbura! Redaktori STV odmietli pracovať

V STV je horúco. Redaktori sa vzbúrili proti zasahovaniu do spravodajstva.
V STV je horúco. Redaktori sa vzbúrili proti zasahovaniu do spravodajstva.

BRATISLAVA - Vo verejnoprávnej televízii to vrie. Po tom, ako pre podozrenia z cenzúry v prospech vlády postupne opúšťajú jej rady skúsení redaktori, vzbúrili sa aj tí, ktorí ešte zostali. Na včerajšej porade žiadali meno človeka, ktorý je za situáciu v spravodajstve STV zodpovedný. Sľúbili im ho dnes.

Aj Rada STV uznala viaceré chyby v spravodajstve televízie a vyzvala vedenie, aby ho skvalitnilo. „Potrebujeme počuť meno, kto je za to zodpovedný,“ povedali tvrdohlavo na včerajšej porade redaktori spravodajstva s tým, že odmietli robiť reportáže.

Neskôr sa podľa našich informácií v televízii rozchýrilo, že by o miesto mala prísť šéfka domácej redakcie Zuzana Štukovská. „Ja sa k tomu nebudem vyjadrovať,“ povedala pre Nový Čas. Komentovať to nechcela ani zástupkyňa šéfredaktora STV Miriam Žiaková, ktorá sa pridala na stranu redaktorov. „Povedala som, že po kiaľ nebudú vyvodené dôsledky, budem zvažovať aj ja zotrvanie v tejto inštitúcii. Pokiaľ to budem ja, budem to rešpektovať,“ vyjadrila sa. V STV dalo výpoveď už jedenásť ľudí. Tí tvorili približne tretinu redakcie bratislavského tímu.

Podľa riaditeľa STV Radima Hrehu nie je problém odchádzajúcich redaktorov nahradiť. Zásahy do spravodajstva síce odmietol, ale priznal: „Od prvého dňa tejto televízie platí: Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu