Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mečiarov minister havaroval a nafúkal: FOTO džípu v jarku, úprimne prehovoril tesne po nehode

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TV JOJ)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Exminister za HZDS mal v sobotu dopravnú nehodu. Niekdajší spolupracovník Vladimíra Mečiara Gustáv Krajči dokonca nafúkal. Nezvyčajne otvorený Krajči priznal, prečo si za volant sadol, keď mal ešte v krvi alkohol.

Bývalý minister vnútra za Mečiarovo HZDS Gustáv Krajči (66) neskoro v sobotu v noci havaroval. Krátko pred polnocou s jeho Nissanom Pathfinder v smere od obce Spišský Hrušov na obec Jamník (okres Spišská Nová Ves) na rovnom úseku cesty nezvládol riadenie a s vozidlom zišiel mimo cestu v smere svojej jazdy. Auto skončilo na pravom boku v priekope vedľa cesty.

Vyhýbal sa autu na rovnej ceste

Keď mu policajti dali fúkať, namerali mu v krvi 0,81 promile. Krajči havaroval na rovnej ceste. Vraj sa vyhýbal protiidúcemu autu. "Vyhýbal som sa autu, ktoré šlo z protismeru a zliezol dom do jarku," tvrdí Krajči pre TV JOJ.

Mečiarov minister havaroval a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Mali sme oslavu

A prečo si sadol za volant pod vplyvom alkoholu? "Ja som nemal alkohol. Ja mám zostatkový alkohol. Sme včera (v sobotu - pozn. red.) oslavovali a dnes to ešte ostalo. Nepočítal som, že takáto situácia môže nastať," prezradil Krajči. "Nemám vlastný dräger a nemohol som to odmerať. Nepočítal som s tým, že sa to môže stať," dodal s tým, že oslava bola dobrá.  "Auto je v pohode, ja som v pohode," dodal na záver.

K zraneniu osôb nedošlo. Predbežná škoda bola vyčíslená na 500 eur. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda.  Polícia vec dokumentuje ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.

Mečiarov minister havaroval a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Hrozí pokuta a strata vodičáku na tri roky

Ako Topky informovala košická hovorkyňa policajtov Lenka Ivanová, vinníkom dopravnej nehody bol 66-ročný vodič, avšak dopravná nehoda je stále v štádiu vyšetrovania. Za tento priestupok možno vodičovi uložiť pokutu od 150 eur do 800 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do 3 rokov.

Mečiarov minister vnútra zmaril referendum

Gustáv Krajči je bývalým ministrom vnútra v tretej vláde Vladimíra Mečiara a bývalý predseda politickej strany Ľudová únia. Krajči čelí obvineniu zo zmareného referenda z čias Mečiarovej vlády. Podľa ústrednej komisie môže za to práve Krajči. Jeho ministerstvo nechalo vytlačiť a distribuovať hlasovacie lístky len s tromi otázkami. Krajčiho a ďalších obvinených v kauze únos prezidentovho syna amnestoval Vladimír Mečiar.

Gustáv Krajči
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: HZDSGustáv Krajči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu