Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zoológa uštipol jedovatý had štrkáč!

Ako sa stalo, že muža uhryzol štrkáč, bude vyšetrovať aj polícia.
Ako sa stalo, že muža uhryzol štrkáč, bude vyšetrovať aj polícia.

Mníchova KRAMÁRE - O život bratislavského zoológa (48) bojovali zdravotníci viacerých krajín! Mužovi poštípanému jedovatým štrkáčom priviezli sérum až z nemeckého Mníchova. Ojedinelý pacient leží v nemocnici a jeho stav je stabilizovaný.

Dráma začala včera dopoludnia, keď záchranári priviezli do nemocnice na Kramároch zoológa. Získať pre neho sérum bolo komplikované aj preto, že protilátku treba podať do 6 hodín od uštipnutia. Sérum však na Slovensku nemáme, pretože takéto hady sa u nás nevyskytujú. „Pomohli nemeckí zdravotníci, ktorí nám poslali potrebnú protilátku. Pacientovi sme zachránili život, pretože sérum sme mu stihli včas podať,“ povedal šéf bratislavskej Fakultnej nemocnice Richard Raši.

Nezvyčajným prípadom sa budú zaoberať aj policajti. Oficiálne zohnať takéhoto plaza, akého nemá ani bratislavská zoo, je totiž zložité. Potvrdili to aj vo viacerých obchodoch pre chovateľov.

Až 26 druhov

Jedovaté štrkáče sú povestné svojím štrkadlom, ktoré majú na výstrahu pred nepriateľmi. Tvoria ho rohovité obrúčky, ktoré vznikajú tak, že zvlečená pokožka ostáva ovinutá na konci chvosta. Štrkot vzniká tým, že podráždený had zdvihne chvost a mihá ním. Existuje až 26 druhov štrkáčov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu