Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vedľa školy bude smetisko!

Riaditeľ Slavomír Šípoš ukazuje na miesto, kde má byť onedlho zberný dvor.
Riaditeľ Slavomír Šípoš ukazuje na miesto, kde má byť onedlho zberný dvor. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Šok a prekvapenie! Pedagógovia z osemročného športového gymnázia v Košiciach sa nestačia čudovať.

V tesnej blízkosti školy vyrastie zberný dvor. Riaditeľ to odmieta a považuje to za smutnú európsku raritu. Lokalitu vybrala radnica a všetky dotknuté inštitúcie dali výstavbe zelenú.

„Jedáleň je len 30 metrov od miesta, kde má zberný dvor stáť. Okolo budú žiaci chodiť do i zo školy. Okrem špiny a hluku sa obávam aj toho, že sa stane miestom pre rôzne živly,“ konštatuje riaditeľ gymnázia Slavomír Šípoš.

Podľa jeho slov tu majú zhromažďovať aj autobatérie, oleje i ortuť. „Oslovím ešte rodičov. Budeme hľadať možnosti, ako výstavbe zabrániť,“ dodal S. Šípoš.

Lokalitu vybralo mesto. „Všetky zákony a požiadavky sú splnené a zberný dvor nebude ohrozovať občanov v okolí,“ uviedla hovorkyňa radnice Jana Geročová. Rozhodnutie vydal obvodný úrad životného prostredia. Jeho prednosta lokalitu nepovažuje za štandardnú. „Spĺňa však všetky požiadavky, aj čo sa týka hygieny. Nebezpečný odpad bude zabezpečený v kontajneroch,“ uviedol prednosta P. Petrivaldský.

Riaditeľ má podľa neho ešte tri možnosti, ako zabojovať. Môže použiť mimoodvolacie konanie, obrátiť sa na prokuratúru alebo na súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu