Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Košice: Cestuje sa po novom a drahšie

Košičanka Lenka Kopilčáková (18) už včera cestovala s novým 17-korunovým lístkom.
Košičanka Lenka Kopilčáková (18) už včera cestovala s novým 17-korunovým lístkom. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Nešťastné načasovanie! Zvýšenie cien cestovného v košickej mestskej doprave spôsobilo mnohým cestujúcim vrásky na čele.

Prvý deň totiž pripadol na nedeľu, keď sú stánky zatvorené a nie všade sú osadené automaty. Mnohí preto mali problém s kúpou nových lístkov.

Dopravný podnik síce nič nezanedbal a v uplynulých dňoch o zmene cestovného dôkladne informoval. Terajšie 12-korunové lístky síce platia, ale len na tri zastávky. Po novom sa v Košiciach cestuje za 17 korún, pričom lístok je polhodinový a cestujúci môžu aj prestupovať. Hodinový lístok stojí 20 korún.

„Nedeľa je nešťastný deň, na sídliskách nie sú tak husto osadené automaty a všetko bolo zatvorené,“ posťažovali sa študentky Lenka Ihnatová (17) a Mária Klapáková (17) z Košíc, ktoré si pre istotu kúpili viac lístkov v automate na Námestí osloboditeľov. Informácie včera podávali cestujúcim i samotní vodiči spojov či revízori. „Od rána vysvetľujeme, že došlo k zmene. Veľa ľudí si to neuvedomilo,“ konštatovali vodiči na železničnej stanici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu