Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na letné teploty zabudnite: TOTO si pre nás pripravilo počasie... hotová mizéria!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Probst)

BRATISLAVA - Pre milovníkov opaľovania a kúpania nemá Slovenský hydrometeorologický ústav dobré správy. Podľa jeho predpovede si na vyložene letné počasie budú musieť ešte počkať. Ku koncu budúceho týždňa k nám totiž opäť zavíta chladný vzduch a užijeme si aj búrok, dažďa či vetra.

Odborníci vyvrátili najväčší letný mýtus: Slovensko čelí novej hrozbe, MAPA rizikových oblastí

V pondelok bude plooblačno až oblačno, najmä na strednom Slovensku sa vyskytnú prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 22 až 27, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na 17 až 22 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor s rýchlosťou 5 až 25 km/h, pri nárazoch 45 km/h.

V utorok sa treba pripraviť na prevažne oblačné počasie, pri ktorom na viacerých miestach zaprší. Výnimkou nebudú ani búrky. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 15 až 10, najvyššia denná to dotiahne na 20 až 25 stupňov, v Žilinskom kraji a na Spiši na okolo 18 stupňov. Vietor sa na chvíľu utíši.

Na letné teploty zabudnite:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Markus Schreiber)

Aj v stredu bude lepšie si so sebou zobrať dáždniky. Má byť oblačno až zamračené a miestami, najmä na východe, spŕchne a objavia sa aj búrky. Ortuť teplomera v noci klesne na 14 až 8, cez deň stúpne na 20 až 26, na Kysuciach, Orave, Liptove a miestami aj na Spiši na okolo 18 stupňov. Na nárazový vietor sa posťažujú najmä obyvatelia juhozápadu.

VIDEO Pri tejto sexi rosničke vám bude stále horúco: Stačí, keď sa pootočí doľava a padne vám sanka

Cez Poľsko sa do našej oblasti vo štvrtok presunie tlaková níž, ktorá so sebou prinesie chladný vzduch. Nič sa nezmení na daždi a možných prehánkach, ojedinele aj búrkach. Nočná teplota spadne na 12 až 6, denná vystúpi na 17 až 21, na severe na 15 stupňov.

V piatok k nám bude od severu stále prúdiť chladný vietor, ktorý sa podpíše na premenlivej, prevažne veľkej oblačnosti s prehánkami aj búrkami. Opäť má byť veterno. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 11 až 5, najvyššia denná 13 až 19 stupňov, v južnej polovici západného a na juhu stredného Slovenska môže byť 21 stupňov.

Na letné teploty zabudnite:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

Začiatok víkendu sa bude niesť v znamení prevažne oblačného počasia tentokrát s už ojedinelými zrážkami. Nočná teplota nás veľmi nepoteší, keďže bude 9 až 3 stupňami skôr pripomínať začiatok jari. Najvyššia denná teplota je prijateľnejšia, 17 až 23, na severe okolo 15 stupňov.

Viac o téme: MájPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu