Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Martin sa zobudil u kamaráta a urobil to najhoršie, čo mohol: FOTO Boj o život, išlo o sekundy

Martin sa chcel dostať do iného bytu Zobraziť galériu (3)
Martin sa chcel dostať do iného bytu (Zdroj: Foto: polícia)

TRENČÍN - O poriadny rozruch sa postaral mladík v Trenčíne. Okoloidúci zalarmovali mužov zákona, pretože videli, ako sa z posledných síl drží rámu podkrovného okna smerom na ulici. Bez pohotovej reakcie a policajného zásahu by incident dopadol veľmi zle.

Incident sa stal uplynulý víkend. Polícia dostala hlásenie, že z okna sa snaží vyskočiť muž. Všetko bolo inak, no aj napriek tomu, v hre bol stále ľudský život.  Ako opísala hovorkyňa trenčianskych policajotv Elena Antalová, policajti spozorovali muža, ktorý visí z okna na 4. poschodí, kde sú podkrovné byty. Bol čiastočne nohami zapretý o rímsu a rukami sa držal o výklopné okno, ktoré bolo otvorené asi na 20 cm. Následne policajti vybehli na 4. poschodie do bytu č. 26, v ktorom sa už nachádzala hliadka v zložení práp. Ján Čakloš a nstržm. Róbert Lišťjak, prišli o minútu skôr. 

práp. Ján Čakloš a ppráp. Erik Moravčík
Zobraziť galériu (3)
práp. Ján Čakloš a ppráp. Erik Moravčík  (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Opis dramatickej situácie

"Hliadka PMJ skutočne po príchode na miesto uvidela muža, ktorý visel z okna na 4. poschodí," opísala Antalová. Išlo o nesmierne dramatické okamihy. Priestor v izbe pod oknom je veľmi malý. Muži zákona sa snažili visiaceho Martina (25) dostať do bezpečia. Zasahujúci policajti mladíka držali za ruky, na istenie použili služobné putá. Policajt Ján si jedno puto pripol na svoju ruku, druhé na Martinovu, aby náhodou nespadol. Mladík sa okennej rímsy držal s vypätím všetkých síl.  

Martin sa zobudil u
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Druhá hliadka Erik Moravčík a Adam Vrábel pristúpila k oknu, pri čom obaja Martina chytili za ruky a ramená Martina. Policajti podkrovné okno vybrali z pántov, vtiahli ho do izby a spoločne Martina vytiahli.


Prečítajte si aj:

Najmilšie VIDEO tohto roka: Policajti v Prievidzi pomohli nevídaným spôsobom


Pokus o samovraždu? Nie 

Najprv to mohlo vyzerať, že Martin chcel vyskočiť z okna. Nebolo to však tak. Ako opísal policajtom, kamarát ho omylom zamkol v byte, nevšimol si, že tam spí. Keď sa prebudil, chcel sa dostať o tri byty ďalej ku kamarátom, aby sa dostal von. Preto preliezol okno a chcel ísť cez strechu, kde ale uviazol. Polícia apeluje na občanov, aby v žiadnom prípade takto neriskovali vlastný život.

Viac o téme: PomocZáchranaHliadkaPolícia Policajné putá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu