Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jeden z najbohatších Slovákov si kúpil novú hračku za milión: FOTO Každý uvidí, kto je tu frajer!

Tomáš Chrenek a jeho nová helikoptéra Zobraziť galériu (5)
Tomáš Chrenek a jeho nová helikoptéra (Zdroj: agel.cz, alfahelicopter.cz)

BRATISLAVA - Nová hračka za minimálne milión eur. Slovenský podnikateľ a milionár Tomáš Chrenek zainvestoval do svojho "vozového parku". Táto kúpa Chreneka potvrdzuje, že milionári prechádzajú na nový trend dopravy.

Ide o helikoptéru Bell 427 s označením OK-TCH. Práve iniciály TCH naznačujú, že nový prírastok patrí slovenskému milionárovi Tomášovi Chrenekovi (53). Dátum zápisu sa datuje na 23. marca tohto roka. Vlastníkom je firma Agel, ktorá podniká v zdravotníctve a patrí do impéria Chreneka. Agel sa pýši tým, že je najúspešnejším poskytovaľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Podľa Úradu pre civilné letectvo je dvojmotorová helikoptéra vyrobená v roku 2001 a vzletovú hmotnosť má takmer tri tony.

Milionár nemôže pilotovať

Zaujímavé je, že sám Chrenek nemá podľa portálu euro.cz potrebné pilotné oprávnenie, preto zveril helikoptéru firme Helitom, ktorá ju bude prevádzkovať. To znamená, že Chreneka budú vyvážať piloti tejto firmy, rovnako sa budú starať aj o jej údržbu a opravy. Podľa manželky Chreneka jej manžel žiadnu helikoptéru nevlastní.

Chrenek (druhý sprava)
Zobraziť galériu (5)
Chrenek (druhý sprava)

Hračka za milión

Hovorkyňa firmy Agel, na ktorú je helikoptére zapísaná, pre český portál povedala, že potrebujú vrtuľník pre prepravu lekárov v krízových situáciách. Tá v minulosti zachraňovala životy, keď na nej lietali záchranári z Alfa-Helicopter. Jej šéf nechcel prezradiť, za koľko ju predal Chrenekovi. No odhady hovoria o cene medzi 1,1 miliónom eur až 2,2 miliónmi. Stroj ešte bude musieť prejsť prestavbou. Preč musí zdravotnícke vybavenie a starý náter.

Jeden z najbohatších Slovákov
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: agel.cz, alfahelicopter.cz)

Nový trend milionárov

Vlastník firmy Moravia Steel podniká v hutníctve, priemysle a zdravotníctve. Slovenský magazín Forbes Chrenekov majetok odhaduje vo výške 590 miliónov eur. Chrenek sa kúpou helikoptéry zaradil medzi milionárov s podobnými strojmi ako napríklad Ivo Valenta, Radovan Vítek, Bohumil Houdek či Ivo lukačovič. Milionárov k tomu vedie najmä dostatok peňazí a rýchlosť leteckej dopravy, žiadne zápchy vo vzduchu totiž nehrozia. Na Slovensku sa preslávili kúpou lietadla boháči z firmy J&T.

Viac o téme: HelikoptéraTomáš Chrenek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu