Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nočná služba s košickými policajtmi: Co sa deje, kým spíte?

Operační dôstojníci na Mojzesovej ulici v Košiciach. Prijímajú všetky volania na č. 158. Niekedy si u nich chcú objednať taxík či pizzu. Zobraziť galériu (4)
Operační dôstojníci na Mojzesovej ulici v Košiciach. Prijímajú všetky volania na č. 158. Niekedy si u nich chcú objednať taxík či pizzu.

KOŠICE - Dopravná nehoda, útek opitého vodiča, bitka v krčme či týranie manželky. To je len nepatrný výpočet udalostí, ktoré sme spolu s policajnou hliadkou zažili v Košiciach počas jedinej noci. Telefón na operačnom stredisku zvonil takmer neustále. Na linku 158 sa počas noci dovolalo 1 038 ľudí.

„V priemere nám v Košiciach na číslo 158 zavolá až 1 350 ľudí. Niekedy na jeden incident upozornia aj viacerí. Máme tu aj staré známe firmy, ktoré tiesňové volanie zneužívajú. Z času na čas si chcú u nás objednať pizzu, či zavolať taxík. Niektorí ľudia volajú dennodenne. Istá pani za jednu noc zavolá 8- až 10-krát,“ prezradil nám košický krajský policajný riaditeľ Juraj Bukuš.

Všetky volania sa nahrávajú a zaznamenávajú. Každé jedno oznámenie sa okamžite preverí. Prevládajú rodinné nezhody, bitky medzi manželmi, rodičmi a deťmi. „Aj keď počet lúpežných prepadnutí klesol, množia sa prípady, keď nezamestnaní Rómovia v skupinkách prepadávajú študentov a dôchodcov. Brutálne ich zbijú a okradnú o všetko cenné,“ povedal nám vedúci pohotovostnej motorizovanej jednotky v Košiciach Milan Masica. Pripúšťa, že agresivita a arogancia mladých stúpa geometrickým radom. „Nemajú úctu k zákonu, myslia si, že sú majstrami sveta a nikto im nič nemôže urobiť. Potom sú prekvapení zásahom polície,“ dodáva Masica.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu