Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pripravte sa na prudké zmeny počasia: Už o pár hodín vypukne leto, pozrite sa na teploty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Po epizóde studených dní vo vzduchu znova cítiť jar! Meteorológovia predpovedajú zmenu počasia, ktorá sa najviac prejaví prudkým nárastom teplôt. V najbližších dňoch bude ako v lete. Potom však nastane ďalší zvrat.

Od pondelka k nám od juhozápadu začína prúdiť teplejší vzduch spojený s pôsobením tlakovej výše, informuje na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Kým v pondelok dosiahnu najvyššie denné teploty 12 až 17 stupňov, v utorok bude teplomet ukazovať príjemných 16 až 21 stupňov Celzia pri polooblačnom až oblačnom počasí. V južnej polovici západného Slovenska a miestami aj v Juhoslovenskej kotline môžu teploty vystúpiť na 21 až 24 stupňov Celzia.

Starček (85) chce pokoriť nebezpečný rekord: Toto by ste v jeho rokoch určite nezvládli

Aj streda bude polooblačná až oblačná, s teplota od 20 do 24 stupňov Celzia. Vo štvrtok sa počasie pokazí. Na viacerých miestach by malo cez deň pršať, dokonca hrozia aj búrky. V západnej polovici územia Slovenska sa ochladí a teploty dosiahnu 12 až 17 stupňov, na východe 18 až 23 stupňov Celzia.

Pripravte sa na prudké
Zobraziť galériu (2)

V piatok sa opäť výraznejšie ochladí a teploty sa vyšplhajú len na 12 až 16 stupňov Celzia, na východe na 13 až 19 stupňov Celzia. Deň by mal byť daždivý a v stredných polohách meteorológovia očakávajú tiež sneženie. Pocitovo chladno bude aj cez víkend. Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí 10 až 15 stupňov Celzia. Obloha bude zväčša zmračená a treba rátať aj s prehánkami.

 


 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu