Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kontrola muničných skladov sa skončila: Chýbajúcu muníciu už vyšetruje kriminálka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Inventarizácia armádnych muničných skladov, ktorú nariadil minister obrany Peter Gajdoš (nom. SNS) po tom, čo z vojenského skladu v Trenčíne - Kubrej zmizla munícia, už skončila. V piatok 21.4. to potvrdil šéf rezortu obrany s tým, že nebude poskytovať ďalšie informácie, aby nenarušil priebeh vyšetrovania.

„Výsledky inventarizácie som dal príslušným orgánom, ktoré vyšetrujú uvedený trestný čin nedovoleného ozbrojovania sa a obchodovania so zbraňami,“ uviedol Gajdoš. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA), ktorá už v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania sa a obchodovania so zbraňami.

Ministerstvo obrany koncom marca informovalo, že kontrola v Muničnom sklade ozbrojených síl v Trenčíne - Kubrej zistila, že v ňom chýba časť materiálu. Prípadom chýbajúceho materiálu sa zaoberal mimoriadny Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť. Poslanci po ňom informovali, že munícia zo skladu bola odcudzená.

Opozičný poslanec a exminister obrany Ľubomír Galko (SaS) uviedol, že podľa jeho informácií chýba šesť dební ručných granátov a jedna debna tzv. reaktívnych protitankových granátov. Po mimoriadnom výbore vyhlásil, že je to ešte horšie.

Viac o téme: MuníciaPeter Gajdoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu