Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prokuratúra: Expriateľa Mečiarovej dcéry Jegorov nezavraždil!

Jegorov, ktorý drží hladovku, za vraždu Hrdloviča nemôže. Zobraziť galériu (3)
Jegorov, ktorý drží hladovku, za vraždu Hrdloviča nemôže.

TRNAVA - Údajný šéf ukrajinskej mafie Volodymyr Jegorov (45) nestál sa vraždou Gustáva Hrdloviča († 44), ktorý bol expriateľom dcéry lídra HZDS Magdy Mečiarovej. Krajský prokurátor v Trnave zastavil proti Jegorovovi a jeho spoločníkovi Vasyľovi Polelyčovi (34) trestné stíhanie. Nie sú totiž dôkazy, že skutok spáchali. Zrušenie trestného stíhania včera Novému Času potvrdil jeho obhajca Svetozár Chabada.

Hrdlovič, ktorý za života obchodoval s rôznym tovarom, mal byť popravený pred deviatimi rokmi v okrese Dunajská Streda tromi výstrelmi do hlavy. Jeho telo sa dodnes nenašlo. S Mečiarovou dcérou sa zoznámil krátko po príchode rodiny politika do Bratislavy. Vlani v júni Jegorova po štyroch rokoch prepustili z väzby. Na slobode urobil len tri kroky, keďže ho hneď zatkli kukláči a vyšetrovateľ ho obvinil z vraždy Hrdloviča.

Jegorov kvôli tejto väzbe držal dve hladovky, spolu 114 dní. Schudol asi 24 kilogramov. „Jegorov dokázal svoju nevinu aj na detektore lži,“ povedal advokát Chabada. Zastavenie stíhania obvinenej dvojice včera potvrdil aj trnavský krajský prokurátor Marek Marcinkech. Napriek tomu sa Jegorov na slobodu nedostal, pretože je obžalovaný aj z legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Podľa polície dal tri ukradnuté audi skryť a s cudzími evidenčnými číslami zorganizoval ich vývoz do Maďarska.

Volodymyr na vozíku!

Volodymyr Jegorov spolu s ďalšími tromi mužmi čelí na krajskom súde obžalobe z popravy štyroch členov neposlušného krídla svojej skupiny. Na nedávne pojednávanie do súdnej siene ho priviezli na vozíku, posledného pojednávania sa kvôli zdravotným problémom nezúčastnil. Začiatkom týždňa Jegorova z väzenskej nemocnice v Trenčíne previezli späť do ilavskej väznice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu