Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jegorova nepredviedli pred súd, mohol by vraj zomrieť

Volodymyr Jegorov na staršej snímke.
Volodymyr Jegorov na staršej snímke.

BRATISLAVA - Údajného bossa ukrajinsko-slovenskej mafiánskej skupiny Volodymyra Jegorova dnes nemohli predviesť pred súd pre hladovku, ktorou protestuje proti väzbe.

Obžalovaný z viacerých vrážd je totiž podľa väzenského lekára po vyše dvojmesačnom odmietaní stravy veľmi zoslabnutý, prípadný prevoz na súd by ho mohol ohroziť na živote. Sudca bratislavského krajského súdu preto Jegorovov prípad vylúčil na samostatný proces a otvoril pojednávanie s jeho tromi údajnými komplicmi.

Jegorov podľa lekárskej správy, ktorú prečítal predseda senátu, schudol asi 21 kíl a má nízky tlak. "Nedajú sa vylúčiť zdravotné komplikácie, ktoré by mohli viesť k smrti," odôvodnil lekár zákaz jeho prevozu na súd. Jegorov bol na pohľad zoslabnutý už počas posledného pojednávania koncom minulého mesiaca, na ktoré ho priviedli na invalidnom vozíku. Pojednávanie sa však vtedy nemohlo konať z procesných dôvodov.

Štvorica obžalovaných na čele s Jegorovom podľa prokuratúry v roku 1998 rituálnym spôsobom zavraždila pre vnútorné spory svojich štyroch bývalých komplicov, za čo im hrozí doživotné väzenie. Skupina sa údajne sústredila najmä na lízingové podvody, krádeže áut či výpalníctvo.

Jegorov drží hladovku podľa svojho advokáta Svetozára Chabadu pre to, že ho vraj držia vo väzbe neprávom. Obžalovaný sa totiž vlani po uplynutí vyšetrovacej väzby dostal na slobodu. Polícia ho však vzápätí zatkla a obvinila z piatej vraždy; vraj zabil Bratislavčana Gustáva Hrdloviča, ktorý bol v minulosti údajne blízkym priateľom dcéry expremiéra Vladimíra Mečiara.

"Hladovku je odhodlaný držať dovtedy, dokým ho neprepustia z väzby," povedal novinárom Chabada, podľa ktorého jeho klient nemá s vraždami nič spoločné. Dodal, že Jegorov sa hladovkou nechce vyhýbať procesu. Nevylúčil pri tom, že súd neskôr prípad opäť spojí s procesom s jeho údajnými komplicmi.

Na pojednávanie prišli aj príbuzní obetí, ktorí pred súdom žiadali preplatenie nákladov na prevoz pozostatkov ich blízkych na Ukrajinu a odškodné za morálnu ujmu vo výške 100.000 eur (3,4 milióna Sk).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu