Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obžaloba: Popravili neposlušné krídlo

Volodymyr Jegorov stál na čele kriminálneho zoskupenia od roku 1996. Zobraziť galériu (7)
Volodymyr Jegorov stál na čele kriminálneho zoskupenia od roku 1996.

BRATISLAVA - Volodymyr Jegorov (44) urobil na slobode len tri kroky. Priamo spred ilavskej väznice si ho v nedeľu zobrali kukláči, ktorí ho previezli do policajnej cely. Za piatu vraždu, pod ktorú sa podpísal aj so svojím kumpánom Vasyľom Popeličom, sa za mreže zrejme vráti. Prokurátor už spracoval návrh na jeho umiestnenie do väzby. Možno sa tam dočká aj súdu, za prvých šesť mesiacov od podania prvej obžaloby nebolo vytýčené ani jedno pojednávanie.

Obžaloba tvrdí, že kriminálne zoskupenie na čele s Jegorovom, ktoré fungovalo od roku 1996, malo asi 20 členov a niekoľko podskupín. Všetky sa podieľali najmä na majetkovej trestnej činnosti na Slovensku, v Čechách, Rumunsku, Bielorusku a na Ukrajine. Dopúšťali sa lízingových podvodov, organizovaných krádeží áut, zmeny identifikácie vozidiel a ich vývozom za hranice. Jegorovci mali na rováši aj vyberanie výpalného, z ktorého si delili peniaze - časť zostávala členom skupiny, časť si zobral Jegorov a zvyšok išiel do spoločného fondu.

Veľmi progresívne sa javila najmä podskupina okolo Jevgenija Kuczyka (prezývaného Žeňa), ktorá sa však dostala do sporu s obžalovaným Eduardom Vetreníkom. Ten sa pravdepodobne bál o svoje miesto v skupine. Kuczyk sa kvôli zníženým odvodom peňazí z výpalného pre centrálu a Jegorova stal nepriateľom hlavných bossov. A za to aj pykal. Jegorov so spoločníkmi vylákal Kuczykovu skupinu do Čiech, kde ich chceli zabiť.

Po problémoch na hraniciach sa nakoniec telá našli v dvoch hroboch, dve mŕtvoly našli neďaleko Stupavy dva až tri týždne po vražde v roku 1998, a dve telá neďaleko Jablonice až po piatich rokoch za výdatnej pomoci utajeného svedka. Ten vypovedal, že dohromady malo ísť až o päť mŕtvol, policajti však našli len štyri telá.

Boli to popravy, štyria muži boli najprv omámení, zaškrtení a dostali aj ranu istoty. Nechýbali ani mafiánske rituály, keď si jeden z obžalovaných mal potrieť ústa krvou obete. Podľa obžaloby šéf likvidátorov bol Jegorov, z účasti na vraždách sú obžalovaní Veterník, Poleyč a Jurij R., alias Koľja. Teraz polícia tvrdí, že zo sveta zniesli aj Eduarda Hrdloviča.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu