Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jegorov popravil expriateľa Magdy Mečiarovej

Volodymyr Jegorov Zobraziť galériu (3)
Volodymyr Jegorov

BRATISLAVA - Volodymyra Jegorova (44), považovaného za silného muža ukrajinskej mafie pôsobiacej na Slovensku, polícia obvinila z piatej vraždy! Podľa vyšetrovateľa pred deviatimi rokmi spolu s Vasyľom Popelyčom (33) zniesol zo sveta Bratislavčana Gustáva Hrdloviča († 44).

Pri Dunajskej Strede mal byť popravený tromi výstrelmi do hlavy. Meno obete, ktorého telo sa doteraz nenašlo, sa spája aj s Magdou Mečiarovou, dcérou šéfa HZDS Vladimíra Mečiara. Ten svoju dcéru poslal na študijný pobyt do Ameriky krátko po tom, ako Hrdlovičovi niekto podpálil hausbót na Dunaji a začali sa o ňom šíriť čudné reči.

Kto bol Gustáv Hrdlovič a čo ho spája s Magdou Mečiarovou? „Obchodoval so všetkým možným, čo mu prišlo pod ruku,“ povedala včera dcéra (28) zavraždeného, s ktorou sme sa stretli v Bratislave. Meno jej otca však vo zverejnenom obchodnom a živnostenskom registri nefiguruje. Práve Hrdlovičova dcéra po príchode mečiarovcov do Bratislavy po revolúcii zoznámila svojho otca Gustáva s dcérou toppolitika. „S Magdou sme sa vtedy často stretávali. Medzi ňou a mojím otcom bol veľký vekový rozdiel...“ dodala Hrdlovičova dcéra, ktorá sa pred niekoľkými dňami dozvedela, že polícia zo zavraždenia jej otca obvinila členov ukrajinského gangu. Pri otázke, aký bol jej otec, sa rozplače: „Mal veľmi dobré srdce. Na jeho hausbóte boli trvale aj štyria bezdomovci. Dával im stravu a oni mu za to hausbót strážili.“

Hrdlovič bol síce štedrý k bezdomovcom, ale nie k svojmu dieťaťu. Hľadali ho totiž policajti pre podozrenie zo zanedbania povinnej výživy. Navyše mal ísť do basy, kam ho poslal súd po odsúdení za podvod. Hoci už bol nebohý, od roku 1999 ho hľadali zatykačom. Jegorov je obvinený aj z ďalšej trestnej činnosti. „Tri ukradnuté audi dal skryť na rôznych miestach a s cudzími evidenčnými číslami zorganizoval ich vývoz do Maďarska,“ povedal hovorca policajného prezídia Martin Korch. Po zmiznutí Hrdloviča začiatkom roka 1998 sa povrávalo, že niekto sa chcel zmocniť akýchsi kompromitujúcich nahrávok, ktoré vraj mal. Hausbót, kde mali nahrávky vraj byť, niekto dvakrát naschvál podpálil.


Telo obete nenašli!
„Je zaujímavé, že údajná obeť vraždy sa doteraz nenašla, podnikateľ Hrdlovič je stále oficiálne nezvestný. Akurát môj klient Volodymyr je z vraždy obvinený...“ komentoval rozhodnutie vyšetrovatreľa Jegorov obhajca, renomovaný bratislavský advokát Svätozár Chabada.
Viceprezident Jaroslav Spišiak: Vieme všetko!

Je si polícia istá, že členovia Jegorovej partie stoja za vraždou Hrdloviča?

Spišiak: - Podarilo sa zhromaždiť dostatočné množstvo takých dôkazov, ktoré jednoznačne dovolili obviniť podozrivých z vraždy. S týmto postupom súhlasil aj dozorujúci prokurátor.

Našli ste telo obete?

Spišiak: Máme dôkazy na celý skutok, ako prebiehal, ako bol vykonaný, čo a kde sa robilo. Teraz robíme všetko pre to, aby sme našli aj telo, prípadne ďalšie dôkazy.

Viete, s kým sa za života priatelil Gustáv Hrdlovič?

Spišiak: Vieme všetko! Čo sme chceli povedať, povedali sme!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu