Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mama chlapcov, ktorých policajti v Bratislave poriadne doriadili: Drsný odkaz mužom zákona

Policajti kontrolovali dvoch mladíkov v októbri uplynulého roka Zobraziť galériu (2)
Policajti kontrolovali dvoch mladíkov v októbri uplynulého roka (Zdroj: Foto: FB/Renata Ormandikova )

BRATISLAVA - Koncom októbra minulého roku sme informovali o podivnom prípade zadržania dvoch chlapcov tajnými policajtmi v Bratislave. Aj keď iba kráčali po ulici, muži zákona v civile ich podrobili agresívnej kontrole, pričom chlapci skončili s krvavými ranami. Prípad je uzavretý a polícia zaujala k zásahu stanovisko. Rodičia detí si servítku pred ústa nedali a od srdca mužom zákona "poďakovali".

Po incidente ostali rodičia detí poriadne nahnevaní. Zásah policajtov preverila inšpekcia ministerstva vnútra, dospela k záveru, že policajti konali správne. "Vážení rodičia, ak raz vaše dieťa kráčajúce po chodníku prepadne skupina agresívnych mužov v civilných odevoch, preukáže sa papierikom s nápisom polícia - nebojte sa, naozaj to môže byť polícia," zverejnila na sociálnej sieti nahnevaná mama jedného z chlapcov a v ironickom duchu pokračovala: "Ak by sa vám aj zdalo čudné, že napriek tomu, že vaše maloleté dieťa odpovedalo na všetky otázky, ho chcú traja dospelí chlapi naložiť do civilného auta - nedajte sa zmiasť, konajú správne!"

Poďakovanie polícii

Mama Renata ďalej "odporúča" rodičom, že ak učili dieťa nenastupovať cudzím ľuďom do vozidla, mýlili sa. "Upozorňuje", že dieťa by si pokusom o útek vykoledovalo len zaslúžené skrvavenie. "Je nám veľmi ľúto, že takýto omyl sa pritrafil aj nám. Ospravedlňujeme sa našej tajnej polícii. Teraz už vieme, že zásah proti našim deťom vykonali správne a patrí im naša vďaka. Potvrdila nám to aj Sekcia kontroly a inšpekcie Ministerstva vnútra Slovenskej republiky," napísala a nechýba veľavravné poďakovanie: "Preto by sme aj my touto cestou chceli verejne poďakovať nstržm. Mgr. Štefanovi Gavaľovi, nstržm. Bc Erikovi Jelemenskému, ppráp. Filip Šulekovi za to, že statočne a s veľkým nasadením vykonali veľmi prospešnú prácu pre slovenskú spoločnosť, a ani preliatie (detskej) krvi ich nezastavilo pri dokončení hrdinskej úlohy - zabrániť nekontrolovanej chôdzi našich dvoch chlapcov po chodníku. Ďakujeme! Renata a Marek Ormandíkovci, Michaela a Milan Mravčákovci."


Prečítajte si aj:

FOTO Surového zatýkania v Bratislave: Tajní proti nič netušiacim chlapcom, vyjadrenie polície


Výzva pre rodičov

"Vážení rodičia! Prosím, nebráňte vašim deťom nastupovať k cudzím agresívnym mužom do auta, mohli by to byť policajti, ktorí ich chcú chrániť," stojí na konci zverejnej Renatinej výpovedi. 

Pod matkiným statusom nechýbajú komentáre.

Mama chlapcov, ktorých policajti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: fb)

Prípad sa stal ešte začiatkom októbra uplynulého roka. Dvaja chlapci vychádzali z trolejbusu na Búdkovej ulici a prechádzali Starou vinárskou cestou. Znenazdajky k nim pristúpili policajti v civile a chceli ich kontrolovať. Jeden z chlapcov sa zľakol a dal sa na útek. Následne došlo medzi chlapcami a policajtmi k potýčke. Je potrebné podotknúť, že chlapci nemali pri sebe drogy, cigarety, zbrane, alkohol a neboli ani pod vplyvom omamných látok. Chlapci po zásahu policajtov utrpeli zranenia. Rodičia detí boli so zákrokom nespokojní a domáhali sa spravodlivosti.   

Zákrok zhodnotil minister vnútra aj policajný prezident

Zákrok vyhodnotila aj inšpekcia, ktorá podľa policejného prezidenta Tibora Gašpara konštatovala, že policajti pri zákroku nepochybili. "Ak by sa chlapci identifikovali, dnes by sme tu už nič neriešili," dodal Gašpar ešte v novembri.

Ministra vnútra Roberta Kaliňáka podľa vlastných slov mrzí, že došlo k takémuto zákroku. Dodal však, že zásahu policajtov sa dalo predísť ich poslúchnutím. Akékoľvek použitie donucovacích prostriedkov je podľa neho vždy nepríjemné, na druhej strane je potrebne uposlúchnuť. Minister zdôraznil, že aj postup policajtov musí byt adekvátny.

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: DetiRodičiaZadržaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu