Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Boris Kollár má vinníka sexuálnej diskreditácie: FOTO tajné stretnutie šéfky Čistého dňa s Kočnerom

Fotografia, ktorá vznikla dnes ráno. Je na nej Kočner, Tománková a Tóth Zobraziť galériu (9)
Fotografia, ktorá vznikla dnes ráno. Je na nej Kočner, Tománková a Tóth (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Ostro sledovaná kauza Čistého dňa je opäť na pretrase. Riaditeľka zariadenia, kde malo dochádzať k sexuálnemu zneužívaniu maloletej Natálie, dnes prišla so šokujúcim tvrdením. Opozičný poslanec udržiaval sexuálny kontakt s iným maloletým drogovo závislým dievčaťom a nekonal, keď bolo na úteku. Podľa najnovších informácii ide o Borisa Kollára z hnutia Sme rodina. Kollár neskôr písanie s tínedžerkou priznal, ale všetky obvinenia poprel. Naopak obvinil z diskreditácie skupinku okolo Erika Tomáša. V rukách ukázal fotografiu z rána, na ktorej je kontroverzný podnikateľ Marián Kočner spolu s novinárom Petrom Tóthom a s Tománkovou.

NAŽIVO

ONLINE z tlačovky Borisa Kollára

"Riaditeľka Tománková na mňa vyvíjala nátlak. Ak myslela na dnešnej tlačovke moju osobu, tak klamala," povedal Kollár. 

24.5.2014 kontaktovalo dievča tohto muža a potom ešte viackrát. Neskôr opäť kontaktovala žena muža. Nikdy neprišlo k žiadnemu stretnutiu

24.1.2016 ju kontaktoval prvýkrát tento muž. "Napísal som slečne, či je v poriadku, odpísala áno, bol som rád," uviedol Kollár s tým, že nevedel, že dievča je z nejakého zariadenia. Dostal sa k nemu prostredníctvom výzvy na sociálnej sieti, ktorá hovorila o nezvestnom mladom dievčati. Keď Kollár podľa svojich slov zistil, že dievča je v poriadku, o čom sa dozvedel tak, že jej na sociálnu sieť napísal, nechal situáciu tak. Políciu nekontaktoval, pretože to nebolo podľa neho potrebné.

"Tománková klamala, je pravda, že mám rád ženy, to je pravda a komunikujem so ženami, tohto sa nestránim, ženy mám rád," povedal Kollár s tým, že je ochotný dať prepisy. "Ak Tománeková chcela úkazať, že som to ja, tak zavádzala," dodal.   

Boris Kollár má vinníka
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kollár ukázal fotografiu, na ktorej je zachytená Tománková dnes ráno s Mariánom Kočnerom a exsiskárom Petrom Tóthom, o 9:15 v hoteli Crown Plaza. "Posledné úpravy, posledná diskretizácia mojej osoby, aby ma vedeli pekne očierniť. Stretli sa 45 minút pred tlačovkou pani Tománekovej," uviedol Kollár s tým, že ide o vykonštruovanú kauzu premiéra Fica a jeho poradcu Erika Tomáša. "Krásne prepojenie Fica s Kočnerom a Čistým dňom, aby zatienili informáciu, prečo neodobrali akreditáciu Čistému dňu," dodal poslanec.  

Boris Kollár má vinníka
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: Sme rodina)

"Ja si píšem s 1000 ľuďmi, väčšinou so ženami. Keď so mnou koketujú, tak koketujem aj ja. Ja mám takto päť detí," priznal Kollár. Až dňa 25.9.2016 žena Kollárovi oznámila, že je klientkou Čistého dňa, až po prepuknutí kauzy okolo resocializačného zariadenia. 

"Tu máte rukopis strany Smer. Miesto toho, aby riešili problém sexuálneho zneužívania," uviedol Kollár. 

Boris Kollár má vinníka
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Peter Tóth je bývalý novinár a bývalý pracovník Slovenskej informačnej služby. Stretával sa s Róbertom Remiášom, ktorého neskôr zavraždili. Po odchode od tajnej služby napísal dve knihy.

Marián Kočner  je kontroverzný podnikateľ. Nachádza sa na tzv. mafiánskych zoznamoch, ktoré unikli na verejnosť v roku 2005. Tie ho spájali s podsvetím. Bývalý minister vnútra Daniel Lipšic Kočnera označil za závadovú osobu.

Obvinenie Z. Tománkovej 

Zakladateľka resocializačného centra Čistý deň Zuzana Tománková obvinila zatiaľ nemenovaného opozičného politika, že nenahlásil polícii informácie o nezvestnom, vtedy 15-ročnom drogovo závislom dievčati. Dievča, s ktorým bol predtým tento poslanec v kontakte na Facebooku, kde zverejnilo erotické fotografie, utieklo z Čistého dňa a polícia po ňom pátrala viac ako dva mesiace.

Poslanec ju na základe policajného pátrania spoznal a znovu sa s ňou skontaktoval na sociálnej sieti, no polícii to neoznámil. "Morálny človek by túto informáciu posunul polícii, toto však nebol ten prípad," vyhlásila Tománková. Poslanca preto vyzvala, aby do dvoch týždňov zverejnil svoju facebookovú komunikáciu s týmto dievčaťom. Ak tak odmietne urobiť, mal by podľa nej odísť z politiky. Tománková sa rozhodla tento prípad medializovať, pretože podľa vlastných slov chcela poukázať na dvojtvárnosť morálky politikov.

Boris Kollár má vinníka
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: TASR/Michal Svítok)

Oplzlé správy

Incident sa stal približne pred tromi - štyrmi rokmi, krátko po tom, čo drogovo závislé dievča dovŕšilo 15 rokov. "Ide o opozičného poslanca, ktorý sa opakovane vyjadroval so zhnusením na adresu zariadenia," prezradila Tománková s tým, že klientka bola v čase, keď s ním komunikovala na úteku, bola nezvestná a pátrala po nej polícia. "Ušla na dva mesiace za svojím priateľom. Ten poslanec vedel, že je maloletá, vedel, že je drogovo závislá, vedel, koľko má rokov a nekonal."  Tománková tvrdí, že informácie má priamo od dievčaťa, ktorého identitu nechce zverejniť. Poslanec s dievčinou komunikoval, keď bola na úteku. Cez sociálnu sieť jej vypisoval texty so sexuálnym podtónom a nechutnými návrhmi.

Boris Kollár má vinníka
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: TASR/Michal Svítok)

Indície vedúce k poslancovi

1. Opozičný poslanec

2. Kritizoval Čistý deň

3. Pozná ho celé Slovensko

Výzva na odstúpenie poslanca, polícia koná

Riaditeľka zariadenia poslanca vyzvala, aby do dvoch týždňov z politického života odišiel. "Ja mám o ňom obraz len z médií. Ako sa zachová, neviem odhadnúť. Nie som s ním v osobnom kontakte. Keby som bola na jeho mieste, veľmi by mi zovrelo žalúdok. My sme len chceli ukázať bežným ľudom, že tí, ktorí im v médiách niečo deklarujú, tak to vôbec nemusí tak byť," vyjadrila sa Tománková a verejne si sama položila otázku:  "Ja nevylučujem, že v parlamente sedia čestní ludia, ale či tento k ním patrí, neviem." Tománková sa domnieva, že poslanec teraz bude dievčinu kontaktovať a žiadať ju, aby zmenila výpoveď, prípadne ju ovlyvňovať iným spôsobom. Podľa jej slov celú komunikáciu dievčaťa s poslancom odovzdali polícii, ktorá už štyri mesiace vedie trestné konanie.  

Tománková však nechcela špecifikovať, kto podal oznámenie, ani kto je obvineným, aby nemarila vyšetrovanie. Policajného prezidenta Tibora Gašpara ale vyzvala, aby tento prípad polícia nenechala nevyriešený.

Boris Kollár má vinníka
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

OĽaNO Vyzýva poslanca, ktorý sa mal amorálne správať k závislej, aby sa priznal

Opozičný poslanec Národnej rady SR, ktorý sa našiel v obvinení z amorálneho správania k 15-ročnej drogovo závislej klientke resocializačného zariadenia Čistý deň, by sa mal priznať a vzdať sa mandátu. Vyzýva ho k tomu opozičného hnutie OĽaNO-NOVA. Líder Igor Matovič nenašiel v indíciách zverejnených spoluzakladateľkou centra Zuzanou Tománkovou Mikovou nikoho z jeho klubu. "Obvinenie, ktoré zaznelo, je natoľko závažné, že vyzývam opozičného poslanca, ktorý bol obvinený z amorálneho spávania voči klientke, aby sa priznal. Nie je prejavom statočnosti vypisovať oplzlé správy drogovo závislej, ale priznať sa a vzdať sa mandátu. Ešte dnes nech sa prizná," vyhlásil Matovič na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

Anna Verešová (OĽaNO-NOVA) vyzvala aj Tománkovú Mikovú, aby zverejnila meno poslanca, ktorého Matovič nazval úchylákom. "Ochrana detí je netajiť mená ľudí, ktorí zneužívajú deti," povedala Verešová. Matovičovci nehádajú, o koho ide, ale indície podľa nich k niekomu vedú. "Okruh sa zužuje, keď Tománková Miková hovorí o zámožnom podnikateľovi v tom čase, ktorý je dnes poslanec a ktorý sa vyjadroval ku kauze Čistého dňa. Ten okruh je malý," poznamenal.

Nepredpokladá, žeby indície niekto z klubu spĺňal. Navyše, z OĽaNO sa ku kauze vyjadrovali ženy Erika Jurinová a Verešová, ktoré majú problematiku na starosti. Matovič trvá na tom, že človek s takýmto správaním nemá čo byť verejným činiteľom.

Podozriví poslanci reagujú, Kollár sa priznal mlčaním

O koho ide? Topky oslovili opozičných poslancov, ktorí sa ku kauze vyjadrovali. Okruh nebol veľký, ku kauze sa ich vyjadrovalo iba zopár.

Ľubomír Galko vylučuje obvinenia právnej zástupkyne Čistého dňa. „Ja to určite vylučujem. Určite nie ja,“ zareagoval pre Topky exminister obrany. „Zachytil som záver, že zo Smeru to nebol. To sú také všakovaké spravodajské hry. Keď niečo má, nech sa postaví na kameru a nech povie. Vôbec neviem, koho mohla myslieť. Neviem.“

Odmietol to aj líder OĽaNO Igor Matovič. „Tvárim sa, že túto otázku som nedostal,“ zareagoval so smiechom poslanec.

Peter Pčolinský o obvineniach vznesených na tlačovke, nevedel. Upozornili sme ho na to až my. „Neviem o tom, ale je to veľmi zaujímavé. Ale ja určite nie,“ bránil sa poslanec. Kauze sa venoval aj šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár. No toho sme na telefóne nezastihli, nedvíhal. V spravodajskej agentúre vyšla iba informácia, že má o 15.00 tlačovku.

Podľa našich informácií, všetky správy, ktoré priniesla zakladateľka Čistého dňa, hovoria práve o Borisovi Kollárovi. Kontroverzný podnikateľ a súčasný poslanec je známy tým, že má rád večierky a dlho pri žiadnej žene nevydrží. Boris Kollár počas kandidovania do parlamentu priznal 9 detí, medzitým sa mu narodilo ďalšie. Celkovo má teda 10 detí s 9 ženami, keďže s Andreou Heringhovou ako jedinou má dvoch potomkov.

Boris Kollár
Zobraziť galériu (9)
Boris Kollár  (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Zariadenie sa zmietalo v škandále

Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante čelilo podozreniam zo sexuálneho zneužívania klientok centra a zo zlyhávania v ochrane práv detí. Upozorňovala na to opozícia. Centru hrozila strata akreditácie. Hoci to akreditačná komisia odporúčala, akreditácia centru zostala. Podľa ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) neexistujú "žiadne skutočnosti ani podmienky, ktoré by odôvodňovali zákonným spôsobom odňatie akreditácie". Odvolával sa na výsledky vnútorných šetrení aj ukončené závery prokuratúry aj polície. V týchto prípadoch nebolo vznesené trestné oznámenie. "Niektoré šetrenia však ešte prebiehajú, ak poukážu na závažné pochybenia, budeme operatívne konať," povedal Richter.

​Úrad vlády zareagoval

„Úrad vlády sa ostro ohradzuje voči vťahovaniu predsedu vlády Roberta Fica a jeho poradcu Erika Tomáša do aktuálnej kauzy predsedu strany SME rodina Borisa Kollára. Vníma to ako zúfalú snahu o odpútanie pozornosti od podstaty problému, ktorou je podozrenie z nemorálneho konania voči mladistvej. Boris Kollár by sa mal viac sústrediť na vysvetlenie nevhodnej komunikácie s dievčaťom, ktoré sa liečilo z drogovej závislosti.“

Viac o téme: Boris KollárČistý deňZuzana Miková Tománková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu