Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico dal Košičanom dlho očakávaný sľub: Vláda financuje rekonštrukciu mosta Ružín

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

KOŠICE - Finančnú pomoc vlády pri rekonštrukcii mosta nad vodnou nádržou Ružín prisľúbil dnes počas pracovného výjazdu v Košiciach premiér Robert Fico (Smer-SD). Náklady na rekonštrukciu mosta, ktorý je v havarijnom stave, sa odhadujú na viac ako osem miliónov eur. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa, ktoré by malo byť ukončené v marci.

"Poskytneme samosprávnemu kraju finančnú výpomoc, pokiaľ ide o rekonštrukciu tohto objektu. Podmienky a celkový objem finančnej čiastky dohodneme s pánom predsedom samosprávneho kraja," uviedol predseda vlády. V Košiciach rokoval s predsedom Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenkom Trebuľom a primátorom Košíc Richardom Rašim. Fico konštatoval, že most je veľmi dôležitý z hľadiska prepojenia regiónov, ktoré patria medzi najmenej rozvinuté okresy, s Košicami, a pre samosprávny kraj ide o investíciu veľkého rozsahu.

"Verím, že to nie je ani prvý ani posledný príklad, kedy preukazujeme solidaritu s regiónmi, mestami a obcami Slovenska, pokiaľ vidíme, že nie je možné vyriešiť problém vlastnými finančnými zdrojmi," dodal premiér.

Takto vyzerá most v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mik)

Vlastníkom mosta nad Ružínom v okrese Košice-okolie je KSK. Pre automobilovú dopravu ho uzatvorili 24. decembra 2016, čo skomplikovalo dopravné spojenie okresov Spišská Nová Ves a Gelnica s krajským mestom.

Viac o téme: Robert FicoMost Ružín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu