Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Máme foto šialeného strelca!

Šialený strelec František H. († 66) Zobraziť galériu (2)
Šialený strelec František H. († 66) (Zdroj: Nový Čas)

HORNÁ MARIKOVÁ - Nový Čas získal fotografiu strelca z Hornej Marikovej Františka H. († 66). Ten v sobotu zabil svojho známeho chatára Eduarda Š. († 55) v osade nad Hornou Marikovou (okr. Považská Bystrica), postrelil ďalšieho muža a zabil aj seba.

Zarážajúce je, že už týždeň pred tragédiou ten istý muž strieľal z pištole v miestnej krčme. A hoci polícia o nebezpečí vedela, ďalšiemu konfliktu nezabránila. Na svetlo vyplávali aj ďalšie skutočnosti. Ľudia údajne už po prvej streľbe upozorňovali policajtov, že František má doma dve pištole. Tí však našli iba jednu, no muža aj tak pustili na slobodu.

„Mal doma dve pištole, každému sa s tým chválil. Vraveli sme to aj policajtom. Tí však druhú nenašli,“ povedal jeden obyvateľ z obce. Podľa neho policajti zhabali iba pištoľ, z ktorej pred týždňom v miestnej krčme František dvakrát vystrelil.

Aj podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Lenky Bušovej vo Františkovom dome pri domovej prehliadke žiadnu ďalšiu zbraň nenašli. „Náboje vydal dobrovoľne. Nebol dôvod na jeho väzobné stíhanie,“ povedala Bušová.

Marikovčania sú však z masakra v chatovej osade zdesení a tvrdia, že keby policajti zodpovednejšie hľadali, mohli druhú zbraň nájsť a k tragédii nemuselo dojsť.

K streľbe došlo v sobotu večer. František prišiel za chatárom Eduardom Š. z Ivanky pri Dunaji, jeho ženou a tromi kamarátmi. Vytiahol zbraň a chatára smrteľne zranil. Potom ušiel domov, dorezal si šľachy na nohách a podrezal si hrdlo. Eduard Š. mal pohreb včera v Bratislave, jeho rodina sa k tragédii nechce vyjadrovať.

Dúfali sme, že to nie je náš Edo!

Najbližší príbuzní a priatelia sa včera rozlúčili s Eduardom Šándorom († 55), obeťou strelca z Hornej Marikovej. Manželke Ružene nebolo do reči. „Stále sa usmieval, vedel sa baviť,“ spomínali miestni. Eduard bol vášnivý rybár a celej dedine rád pomáhal pri zabíjačkách. „Správe o tom, že sa stal obeťou tragédie, sme nemohli uveriť. Stále sme dúfali, že to nie je náš Edo, že je to omyl,“ zaznelo včera na poslednej rozlúčke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu