Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Šialený strelec: Masaker v chalupárskej osade!

Pohostinstvo v obci Horná Mariková, kde došlo k streľbe.
Pohostinstvo v obci Horná Mariková, kde došlo k streľbe. (Zdroj: Nový Čas)

HORNÁ MARIKOVÁ - Ľudia z Hornej Marikovej sú v šoku. V sobotu večer tu zastrelili Eduarda Š. († 55) z Ivanky pri Dunaji, jeho kamaráta strelec poranil.

Podľa miestnych páchateľom bol František H. († 66) z tej istej obce. Ten však údajne po čine prišiel do svojho domu a prerezal si šľachy na nohách a hrdlo.

Ľudia tvrdia, že k takémuto hororu nemuselo vôbec dôjsť. Iba pred vyše týždňom zadržali policajti Františka H. († 66), pretože strieľal v miestnej krčme. V miestnosti plnej ľudí vypálil dve rany z pištole, našťastie nikoho nezranil. „Zobrali ho a o pár dní bol naspäť v dedine. Všetci sme sa báli, že niečo vyvedie, a vidíte, už sa aj tak stalo,“ povedal miestny obyvateľ.

Podľa miestnych obyvateľov prišiel v sobotu večer František H. za chatármi do osady nad Hornou Marikovou. Eduard Š. († 55) tam bol aj s manželkou, s ďalším párom a mužom z Považskej Bystrice. František H. ich údajne dlhšie obťažoval, pýtal cigarety a alkohol. „Edo mu dal svoju poslednú cigaretu, dokonca mu aj kávu uvaril. Potom však František vytasil pištoľ a začal páliť,“ tvrdí jeden z obyvateľov obce.

Mal vystreliť hneď niekoľkokrát, pričom jedna strela zasiahla do chrbta Eduardovho kamaráta (57). Ten našťastie utrpel iba ľahšie zranenia. Podľa svedkov o svoj život bojoval, plazil sa po dlážke, snažil sa pred guľkami ukryť. Potom František zasiahol Eduarda, ktorý na mieste zomrel. „Potom mu vzali pištoľ a on ušiel. Neskôr ho policajti našli doma celého dorezaného. Počula som, že mal prerezané šľachy na nohách a úplne dorezaný krk,“ tvrdí dôchodkyňa z obce.

Policajti sa k prípadu odmietajú vyjadrovať. Nechcú potvrdiť ani to, či bol skutočným strelcom práve František, tak ako tvrdia miestni. „Polícia prípad intenzívne vyšetruje a v oboch prípadoch bola nariadená súdna pitva,“ povedala Katarína Hlaváčová z trenčianskej krajskej polície. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre vraždu, vraždu v štádiu pokusu, nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu