Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V noci nás vytrápi extrémny mráz: Výstrahy najvyššieho stupňa, ďalšia drsná predpoveď!

Zasnežená Bratislava Zobraziť galériu (3)
Zasnežená Bratislava (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Arktická zima je v plnom prúde! Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varoval aj v sobotu pred nízkymi teplotami na celom území krajiny. Teploty budú také mrazivé, že môžu klesnúť až na -30 stupňov Celzia. Výstraha platí zatiaľ do pondelka. Pozor si taktiež treba dávať na silný vietor a vytváranie snehových závejov na cestách.

Slovensko pokorilo historický rekord: Mrazy udreli v plnej sile, tak toto je už riadna zima!

V nedeľu v ranných hodinách môžu teploty na severe Slovenska klesnúť na - 30 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa pre okresy Kežmarok, Poprad, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Námestovo a Čadca. Tento stav má trvať od 2:00 do približne 7:00. Pre zvyšné okresy na strednom a severnom Slovensku platí výstraha druhého stupňa, čo znamená teploty v rozmedzí - 20 až - 29 stupňov. Pre západ a juh krajiny platí výstraha prvého stupňa, ktorá je spojená s teplotami od - 15 do - 20 stupňov. Na väčšine územia Slovenska sa tiež môžu tvoriť snehové jazyky a záveje.

V noci nás vytrápi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď na noc a nedeľu

V noci bude jasno až polojasno, na západe prevažne oblačno a tu sa vyskytne ojedinele aj slabé sneženie. Treba rátať aj s tvorbou snehových jazykov a závejov. Naďalej má byť MIMORIADNE CHLADNO! Najnižšia nočná teplota spadne na -15 až -22, v dolinách a kotlinách stredného a východného Slovenska na -23 až -30, na krajnom juhozápade na -10 až -15 stupňov.

V noci nás vytrápi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

V nedeľu cez deň nás čaká jasné až polojasné počasie. Na západe bude spočiatku, na východe popoludní, oblačno a ojedinele sa objaví slabé sneženie. Najvyššia denná teplota dosiahne -10 až -4, v severnej polovici Slovenska -15 až -10 stupňov. Opäť sa nevyhneme ani severozápadnému až severnému vetru s rýchlosťou 15 až 35 km/h, miestami v nárazoch okolo 55 km/h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu