Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľný osud muža, ktorý liečil aj Schustera: FOTO Z lekára sa stal bezdomovec

Z výslnia na perifériu. Zobraziť galériu (4)
Z výslnia na perifériu. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Že u seba nosí diplom z lekárskej fakulty, by mu už ľudia na ulici len ťažko uverili. Zo známeho lekára, ktorý liečil aj prezidenta Schustera, sa stal bezdomovec. Prečítajte si, čo všetko Ľubomíra Laurinca na tŕnistej životnej ceste postretlo.

Príbeh Ľubomíra Laurinca zaujal nielen ľudí na sociálnych sieťach, ale aj TV JOJ v reportáži V siedmom nebi. Hoci v Olomouci vyštudoval medicínu, ocitol sa na ulici ako bezdomovec. Dôvodom bola potýčka s otcom, ktorá ho doviedla až pred súd a za mreže.

Bezdomovec z Los Angeles ukázal svoj chodníček v raji: VIDEO luxusu, v ktorom žije

Ako lekár pôsobil Ľubomír aj za hranicami – ošetroval v Afrike, pracoval vo výskumnom ústave v Prahe a poznajú ho aj v nemocnici vo Viedni. Jeho životopis by mu mohol závidieť nejeden Slovák. Vyšetroval dokonca bývalého prezidenta Rudolfa Schustera, keď mal problémy so srdcom.

Krvavá hádka s otcom

Pred siedmimi rokmi sa lekár nepohodol s otcom a muži sa pustili do ozbrojeného súboja, v ktorom Ľubomír brániac sa svojho otca bodol. Súd ho poslal na sedem rokov do väzenia. Na slobodu sa dostal už po piatich rokoch, no bez strechy nad hlavou. „V base som prestal plakať. Slzy mi vyschli, už nemám sĺz. Moje srdce dokáže plakať, neviem ho ovplyvniť. To je autonómny orgán, takže si môže robiť, čo chce. Mozog mu nerozkáže. Človeku z tohto tu pomaly haraší,“ spomína Ľubomír.

Neuveriteľný osud muža, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

„Spávam v opustenej nemocnici na Bezručke. Tam som kedysi vozil pacientov na rýchlej záchrannej službe,“ priznal muž bez domova. Vo väzení mal čo treba, no na slobode sa z neho stal chudák, ktorému sa ľudia vyhýbajú. Jedného dňa sa však naňho znova usmialo šťastie, keď ho na ulici spoznala známa a kontaktovala televíziu. Aj vďaka nej lekár dostane priestor na dôstojný život.

Neuveriteľný osud muža, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Ľubomír ovi ponúkli prácu v bratislavskej nemocnici – na oddelení, kde už počas leta ošetroval ľudí bez domova. Bývať bude zatiaľ v ubytovni. Okrem toho dostal ponuku pôsobiť v utečeneckom tábore v Macedónsku pre Sýrčanov. Televízia lekárovi sprostredkovala nielen prácu, ale aj zmierenie s rodinou. S otcom sa po dlhých rokoch odlúčenia stretla aj dcéra Lenka. Ich srdcervúce zvítanie bolo krásnym štartom do Ľubomírovho nového života. Viac sa o osude a novinkách Ľubomíra dozviete už v nedeľu pri sledovaní relácie V siedmom nebi.

Z Ľubomíra je opäť pán doktor.
Zobraziť galériu (4)
Z Ľubomíra je opäť pán doktor.  (Zdroj: TV JOJ)

 

 

 

 

Viac o téme: BezdomovecLekárV siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu