Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Finančník z J&T prezradil veľký plán expanzie: Akvapark a lyžiarske strediská v Rakúsku

Igor Rattaj
Igor Rattaj (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Lyžiarsky biznis na Slovensku má pod svojimi krídlami najväčší zo všetkých. Spoločnosť Tatry mountain resorts má veľké plány. Chce svoje pôsobenie rozšíriť aj do susedného Rakúska. Potvrdil to akcionár a člen dozornej rady Igor Rattaj.

Spoločnosť sa nechce zamerať iba na kúpu lyžiarskych stredísk. V Rakúsku chce rozšíriť svoje pôsobenie aj v oblastiach zábavných či vodných parkov. "Sme v jedno tendri na predaj akvaparku v Burgenlande. Takisto máme záujem o zábavný park, ktorý by sme v Rakúsku radi dobudovali," uviedol pre HNtelevíziu Igor Rattaj.

Skvelá lyžovačka na skok od nás: 8 tipov na zimu s rodinou

Podľa jeho slov majú u našich susedov dohodnutých niekoľko ďalších rokovaní. Keďže sme na strane kupujúceho, nie je možné predpovedať, kedy by k oficiálnej kúpe mohlo prísť. Rakúsko je vraj svojím spôsobom komplikované. Verí ale v to, že sa tam k niečomu dopracujú.

Okrem rokovaní o zábavnom parku má spoločnosť záujem aj o lyžiarske strediská. "V Rakúsku je veľa stredísk, ktoré nie sú dobre manažované a nefungujú dobre. Niektoré sa z ekonomického hľadiska potácajú na hrane prežitia," vysvetlil Rattaj a doplnil: "Keď sa dostanú do zlých hospodárskych výsledkov a banky na ne zatlačia, tak sú na predaj." Takýchto príležitostí sa preto spoločnosť chce chytiť a práve takéto možnosti si obzerá.

Sen každého lyžiara: Nová lanovka v Rakúsku posúva hranice luxusu

Spoločnosť TMR nie je žiadnym nováčikom v oblasti kúpi zábavných parkov mimo našich hraníc. Minulý rok firma finalizovala prevzatie 75% podielu v Sliezskom zábavnom parku od poľskej spoločnosti WPKiW. Rovnako sa tak zaviazala investovať 27 miliónov eur na modernizáciu parku v Poľsku a to v priebehu piatich rokov. 

Viac o téme: KúpaLyžiarske strediskáRakúskoZábavné parkyTMR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu