Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bláznivá predpoveď počasia: Teploty spadnú na -14 °C, potom príde zmena, ktorá veľmi nepoteší!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Budúci týždeň si pre nás počasie pripravilo bláznivý repertoár zimných "radovánok". Užijeme si nielen mrazu, poľadovice a vetra, ale od štvrtka aj mierneho oteplenia, pri ktorom však podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu stále treba rátať s dažďom, ktorého sme v posledných dňoch zaznamenali viac ako dosť.

Známy slovenský meteorológ prezradil, aká bude zima: Veľká šanca, že vás to nepoteší

V pondelok bude jasno až polojasno, na severe a východe spočiatku prevažne oblačno. Dopoludnia sa vyskytne ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota vystúpi na 2 až 6, na severe miestami okolo 0 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m sa má pohybovať okolo -7 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý, na východe severný vietor s rýchlosťou 20 km/h.

Aj v utorok sa môžeme tešiť na jasnú až polojasnú oblohu, neskôr popoludní od severozápadu však začne pribúdať oblačnosť. Najnižšia nočná teplota spadne na -3 až -8, na severe pri snehovej pokrývke miestami až na -9 až -14 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 0 až 6 stupňov.

Tento týždeň nasnežilo už aj na Slovensku
Zobraziť galériu (3)
Tento týždeň nasnežilo už aj na Slovensku  (Zdroj: Tip čitateľa)

V stredu sa už treba pripraviť na oblačné až zamračené počasie, pričom sa cez deň na mnohých miestach rozprší, rozsneží, alebo bude padať dážď so snehom. Ojedinele hrozí tvorba poľadovice. Najnižšia nočná teplota zostúpi na -1 až -7, najvyššia denná teplota dosiahne -2 až +3, na krajnom juhozápade a Záhorí do 6 stupňov.

Vo štvrtok k nám bude od juhozápadu prúdiť teplejší vzduch, aj tak však zostane obloha zamračená a oblačná. Miestami sa vyskytne slabý dážď alebo mrholenie, pri ktorom sa môže tvoriť poľadovica. Vo vyšších polohách možno očakávať sneženie. Ortuť teplomera v noci ukáže +3 až -3, cez deň 1 až 6, na juhozápade okolo 8 stupňov.

Sneh sa ukázal aj v Bratislave
Zobraziť galériu (3)
Sneh sa ukázal aj v Bratislave  (Zdroj: Tip čitateľa)

V piatok má pokračovať prúdenie vlhkého morského vzduchu od juhozápadu, ktorý však so sebou prinesie iba oblačné až zamračené počasie s ojedinelým mrholením a vetrom. Najnižšia nočná teplota klesne na +5 až -1, najvyššia denná to dotiahne na 4 až 9, na juhozápade pri zmenšenej oblačnosti na okolo 11 stupňov.

V sobotu možno rátať s prevažne zamračenou nízkou oblačnosťou a hmlami. Miestami nás "osvieži" slabý dážď alebo mrholenie. Najnižšia nočná teplota spadne na 7 až 1, najvyššia denná vystúpi na 4 až 10 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu