Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smutný príbeh úbohej matky so šiestimi deťmi: Zbierka, ktorá zalarmovala Slovákov, suma prekvapí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Ledva sa najedia, takmer všade chodia pešo a prepočítavajú každý cent. Matka a jej šesť detí potrebujú súrnu pomoc. Po zaplatení nájme rodine ostali už iba drobné. No nastal zlom. Vyhlásila sa zbierka, do ktorej sa zapojilo mnoho dobrosrdečných ľudí a výsledok sa okamžite dostavil.

"Stará sa sama o šesť detí. Majú 88 centov na deň, pešo prejde aj 34 kilometrov, je to výborná mama a žije neďaleko mňa. Potrebuje pomoc. Preto som o onej napísala blog." Toto sú slová šéfky Dobrého Anjela, charitatívnej organizácie, Ľudmily Kolesárovej. Upozorniť chcela na chudobu matky so šiestimi deťmi.

Ako prezradila, žijú z tak mála peňazí, že je to až neuveriteľné. "Celkový mesačný príjem jej  rodiny je 544,32 EUR a nájom platí 350 EUR," infromuje Kolesárová o osude slovenskej rodiny. To znamená, že im ostane menej ako 200 eur pre sedem osôb. Na blogu Denníka N napísala, že deti majú 17, 15, 13, 10, 9, 2 rokov, poväčšine chlapci.

Preto sa rozhodla spraviť výzvu na posielanie peňazí. Čo však zrejme ani iniciátorka nečakala, cieľ vyzbierať 6 tisíc eur, sa okamžite naplnil. Slováci tak chudobnej rodine prispeli na lepší život. Väčšina posielala drobné sumy, no našiel sa aj darca 500 eur.

Smutný príbeh úbohej matky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Dobryanjel.sk)

Matka sa o deti príkladne stará, bez ohľadu na to, že sú chudobní. Nikto z rodiny necestuje hromadnou dopravou, lebo si to nemôžu dovoliť. Sama nachodí pešo denne vyšše 30 kilometrov. Čo je ešte horšie, nemajú nárok na dávku v núdzi, keďže od prvého manžela dostáva 50 eur, od druhého 150 eur. Tie sa evidujú aj keď v skutočnosti nepríjdu.

"Suma 6 tisíc eur bude stačiť na pokrytie nájmu na rok a pol. Preto som vytvorila túto výzvu. Aby sme našli aké také riešenie. Až najstaršie dieťa doštuduje (o rok a pol). situácia sa opäť trochu zlepší. Dovtedy by sme to mohli potiahnuť spoločne a tak dať deťom budúcnosť. Zaslúžia si ju. Aj ich mama," zakončila výzvu Kolesárová.

Ochotní ľudia posielali toľko peňazí, že už aj samotní organizátori informovali, že už sa nedajú peniaze posieľať ďalej, keďže sa limit naplnil a autorka cieľovú sumu navyšovať nechce.

Smutný príbeh úbohej matky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Dobryanjel.sk)

Viac o téme: Ľudia ľuďomDobrý AnjelĽudmila Kolesárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu