Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prieskum odhalil najnebezpečnejšie kraje na Slovensku: Veľké prekvapenie pre Bratislavu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Najbezpečnejšie sa Slováci cítia, čo sa týka kriminality, v Trenčianskom, Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Naopak, najmenej bezpečne sa cítia v bratislavskom druhom obvode, a to konkrétne ide o mestské časti Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti eCall Slovakia, ktorá ho urobila na reprezentatívnej vzorke takmer 5000 Slovákov.

Z výsledkov prieskumu ďalej vyplýva, že Slováci sa vo všeobecnosti cítia vo svojom meste, kde bývajú, bezpečne. Svoj pozitívny pocit bezpečnosti potvrdilo až 97 percent opýtaných v Trenčianskom kraji. Druhý najbezpečnejší je Prešovský kraj, ďalej sa najbezpečnejšie cítia obyvatelia Banskobystrického a Žilinského kraja.

Najväčšia obava obyvateľov o svoju bezpečnosť sa preukázala v spomínanom bratislavskom druhom obvode (mestské časti Vrakuňa, Ružinov, Podunajské Biskupice), kde sa bezpečne cítia len štyria z piatich obyvateľov. Informoval o tom generálny manažér spoločnosti eCall Slovakia Luboš Pajerský.

Najviac vnímajú zvýšenú kriminalitu opäť obyvatelia bratislavského druhého obvodu, a to až 27 percent opýtaných. Naopak, najmenej obáv zaznelo v Banskobystrickom a Prešovskom kraji, a to len 10 percent opýtaných.

Najviac Slovákov by v prvom rade uvítalo technické zabezpečenie bezpečnosti, ako je zvýšenie hustoty kamerového zabezpečenia priestorov a viac verejného osvetlenia. Mnoho Slovákov navrhuje aj zavedenie mestských hliadok. Taktiež zazneli návrhy na dopravné riešenia, ako sú zníženie povolenej rýchlosti v oblastiach so zvýšenou mierou chodcov, zvýšenie počtu priechodov pre chodcov a vybudovanie spomaľovačov.

Viac o téme: PrieskumBezpečnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu