Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Koniec úverom pod dohľadom NBS: Pohotovosť končí, hrozia útoky úžerníkov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pohotovosť)

BRATISLAVA - Ďalšia nebankovka končí. Hrozí, že tisíce ľudí si budú musieť požičiavať od úžerníkov. Dôvodom sú sprísnené pravidlá, ktoré de facto zničili biznis s pôžičkami, nad ktorými mala dohľad Národná banka.

Za viac ako 15 rokov pôsobenia poskytla na Slovensku spoločnosť POHOTOVOSŤ, s.r.o. viac ako 530 000 úverov. Po 23. decembri 2016 spoločnosť POHOTOVOSŤ, s.r.o. na Slovensku úvery poskytovať nebude. 

Rozhodnutie bude mať dopad predovšetkým na pravidelných opakovaných zákazníkov, ktorí si službu dostupných úverov obľúbili a zamestnancov na 76-tich pobočkách v mestách po celom Slovensku. 

Koniec úverom pod dohľadom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pohotovosť)

Séria zásadných legislatívnych zmien v ochrane spotrebiteľov a dlžníkov za posledné roky prinútila spoločnosť výrazne zmeniť svoje produkty a testovať vytrvalo nové prístupy pri obsluhe a servise klientov. Po dôkladnom posúdení teoretického a následne praktického dopadu legislatívnych zmien na podnikanie sa spoločnosť 13.10.2016 definitívne rozhodla ukončiť poskytovanie úverov prostredníctvom siete 76-tich pobočiek ku 23.12.2016. 

Spoločnosť POHOTOVOSŤ, s.r.o. nemá a nikdy nemala záujem vstupovať do šedej zóny úverového podnikania, ktorá sa neustále rozširuje práve o podnikateľov mimo priestor vymedzený aktuálnymi zákonmi a reguláciou. Spoločnosť bude po 23.12.2016 naďalej poskytovať servis svojim súčasným zákazníkom, bude systematicky pripomínať termíny splátok, realizovať inkaso a výbery splátok na základe aktuálne platných zmluvných záväzkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu