Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spoznajte Dankovu sexi hovorkyňu na FOTO: Spoveď dám, aký je šéf parlamentu k ženám!

Dankove ženy - Eva Kliská a Zuzana Čižmáriková. Zobraziť galériu (8)
Dankove ženy - Eva Kliská a Zuzana Čižmáriková.

BRATISLAVA - Predseda parlamentu vystrelil na slovenskom politickom nebi ako kométa. Za popularitou Andreja Danka stoja dve ženy - jeho hovorkyňa a riaditeľka tlačového odboru v parlamente. Viacerí ľudia sa však pýtajú, kto je žena, ktorá sprevádza jedného z najmocnejších politikov na Slovensku. Verejnosti neznáma hovorkyňa Eva Kliská pre Topky prezradila detaily zo svojho súkromia a spolu so Zuzanou Čižmárikovou poodhalili, aké je to pracovať pre šéfa parlamentu a aký má vzťah k ženám.

Aj v diskusiách pod článkami na Topkách sa čitatelia pýtajú, kto je sexi kráska, ktorá uvádza tlačovky predsedu parlamentu. Vystupuje po jeho boku na tlačovkách a objavuje sa pri ňom aj na verejných akciách. Rozvedený Danko si k sebe povolal mladú Evu Kliskú (31). Spolu s ňou je hovorkyňa ďalšia žena - Zuzana Čižmáriková. Obidve pre Topky prezradili, aký je predseda v súkromí, aký je jeho vzťah k ženám a v čom spočíva ich práca.

Kliská je Dankovou hovorkyňou od mája tohto roka. V minulosti pôsobila ako redaktorka vo viacerých mesačníkoch. „Pracovala som pre súkromnú spoločnosť, kde som mala na starosti marketingovú komunikáciu a PR záležitosti. Štyri roky som pracovala ako redaktorka v rôznych printových médiách,“ prezradila pre Topky Kliská. Kliská vyštudovala Fakultu masmediálnej komunikácie na Univerzite svätého Cyrila a Metoda v Trnave. Naposledy pracovala vo vydavateľstve Orbis In.

Spoznajte Dankovu sexi hovorkyňu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: archív autora)

Na otázku, či má partnera, iba záhadne odpovedá, že „môžem vám povedať, že v súčasnosti je všetko presne tak, ako má byť.“  Deti zatiaľ nemá, no v budúcnosti by sa im potešila. „Deti ešte zatiaľ nemám. Deti sú pre mňa tie najmilšie a najčistejšie bytosti, ktoré sa nedá nemať rád, preto sa veľmi teším na obdobie, keď aj ja budem mamou,“ tvrdí s úsmevom a dodáva, že na toto obdobie musí byť žena pripravená.

Na svojom šéfovi si cení bezprostrednosť a úprimnosť. Ako sa hovorí, čo na srdci, to na jazyku a to pri mojom šéfovi naozaj platí. O politikoch a právnikoch sa hovorí, že sú to "veľkí suchári", opak je však pravdou, príjemným prekvapením bolo pre mňa zistenie, že politik a právnik Andrej Danko je veľmi vtipný a zábavný človek,“ prezrádza Kliská.

Eva Kliská so sestrou
Zobraziť galériu (8)
Eva Kliská so sestrou  (Zdroj: archív autora)

V kauze predsedu parlamentu a Lucie Ďuriš-Nicholsonovej niektorí vyčítali Dankovi hrubosť voči čerstvej matke. „Nie je jednoduché zaujať k tejto záležitosti osobný postoj, pretože ešte nie som matkou a mnohí by mohli mať výhrady voči tomu, že nedokážem prejaviť dostatok empatie k žene s dieťaťom,“ povedala na margo sporu Kliská a pozastavila sa nad tým, ako sa ku kauze postavili niektoré médiá.

Podľa nej Andrej Danko vôbec nie je pravdou, že sa nevie správať k ženám. „Práve naopak. Celé to bolo veľké klamstvo a môžem povedať, že nikdy som sa nestretla s tým, že by sa môj šéf správal hrubo k ženám respektíve ku komukoľvek. Práve naopak je veľmi galantný, ústretový a ženy si veľmi váži,“ tvrdí.

Dankove ženy - hovorkyňa parlamentu Čižmáriková a hovorkyňa predsedu parlamentu Kliská
Zobraziť galériu (8)
Dankove ženy - hovorkyňa parlamentu Čižmáriková a hovorkyňa predsedu parlamentu Kliská  (Zdroj: archív autora)

Práca hovorkyne predsedu parlamentu je pomerne pestrá. „Spočítam možno na prstoch jednej ruky dni, ktoré by som mohla považovať za bežné. Je veľmi ťažké opísať, ako vyzerá môj bežný pracovný deň, pretože vždy je iný a to je na mojej práci to pekné a náročné zároveň.“

O práci hovorkyni predsedu Národnej rady v minulosti ani nesnívala. „O to viac si vážim, že sa mi dostalo takejto príležitosti,“ tvrdí s tým, že „pohybujem sa síce v jej tesnej blízkosti a samozrejme obsah mojej práce s politikou úzko súvisí, ale stále je to v rovine nejakých mediálnych výstupov alebo vstupov a komunikácie,“ zakončila Kliská.

Spoznajte Dankovu sexi hovorkyňu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: archív autora)

Zuzana Čižmáriková pracovala šesť rokov na komunikačnom odbore ministerstva zdravotníctva aj v druhej vláde Roberta Fica. Desať rokov pôsobila ako bývala rozhlasová a televízna redaktorka, pôsobila aj v PR agentúre. Zároveň je aj vysokoškolský pedagóg učiaci budúcich zdravotníkov základy komunikácie. Študovala publicistiku v Banskej Bystrici a masmediálnu komunikáciu v Trnave. Tento rok si navyše dokončuje doktorát na Slovenskej zdravotníckej univerzite a stále je študentkou MPH.

Čižmáriková má 6-ročného syna a ako nám prezradila, „patrím do kategórie matiek samo-živiteliek.“ Kauzu hádky Nicholsonovej na jednej strane a predsedom parlamentu s jeho podpredsedami, hodnotí ako zbytočnú. „Mne ako matke, ktorá tiež nebola na materskej dovolenke z ekonomických dôvodov, je veľmi ťažko toto celé hodnotiť. Najmä, keď celá kauza vznikla úplne zbytočne. Mali sa riešiť čisté fakty, nie emócie.“ Podľa nej je najlepšie pre bábätko, aby zostalo tesne po pôrode doma. Sama malého synčeka nechala s babkou a domou z práce chodila iba dojčiť.

Spoznajte Dankovu sexi hovorkyňu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: archív autora)

Nepáčia sa jej ani reakcie na Andreja Danka v súvislosti s touto kauzou. „Emócia, ktorú sa snažili niektorí navodiť, že môj šéf je hrubý k ženám je z môjho pohľadu klamstvo,“ tvrdí s tým, že sám jej vychádza v ústrety. „Opak je pravdou. Môj šéf mi plne vychádza v ústrety, bežne mám v práci môjho syna, keď nestíham skĺbiť jeho režim s prácou. Ak pracujeme cez víkend, alebo neskoro v noci, vždy sa šéf ako prvé pýta na môjho syna, či je to OK a či nechcem ísť za ním. O tom viac ma to mrzí, pretože nikdy som sa nestretla s tým, čo o ňom vravia,“ tvrdí Čižmáriková.

Spoznajte Dankovu sexi hovorkyňu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: archív autora)

Ako Kliská, tak aj Čižmáriková nezažíva v práci veľa bežných dní.  Záleží, či je rokovací deň alebo nie. Moja práca je aj tom, že robíte svojmu šéfovi taký tieň, čiže ho všade sledujete a nasledujete,“ prezrádza. Hovorkyňa parlamentu organizuje prehliadky parlamentu či v súčasnosti organizuje podujatia v rámci nášho predsedníctva v rade EÚ. „Každý deň je veľmi pestrý a najmä iný, plánovanie práce pri tomto druhu nie je ani možné,“ dodáva.

Aj keď sa politika hovorkyni páči, o politickej kariére neuvažuje. Úprimne mám rada svoju prácu, napĺňa ma a vyhovuje mi aj ten fakt, že na to všetko sa pozeráte tak trochu zo zákulisia. Po politickej funkcii naozaj netúžim,“ dodala na záver Čižmáriková.

Spoznajte Dankovu sexi hovorkyňu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: archív autora)

Viac o téme: Andrej DankoPredseda NR SREva KliskáZuzana Čižmáriková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu