Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hasiči si od júla prilepšia o päť percent

BRATISLAVA - Hasiči a záchranári budú od júla dostávať mzdy vyššie o päť percent. Rozhodla o tom dnes vláda. Zároveň sa zvýši aj suma maximálneho odškodného a daru pre hasičov zasahujúcich pri požiaroch a prírodných katastrofách.

Najnižší možný plat hasiča tak stúpne na 7840 korún, najvyšší na 27.420 korún. Zvýšenie platov, ktoré predpokladal štátny rozpočet, vyjde podľa ministerstva vnútra vládu na viac ako 30 miliónov korún.

Mzdy hasičov budú rásť rýchlejšie ako predpokladaný rast cien. Ministerstvo financií totiž predpokladá, že priemerná inflácia tento rok dosiahne 2,2 percenta.

Najvyššie odškodné pre hasiča, ktorý utrpel zranenie pri zákroku, stúpne na 250.000 korún. V súčasnosti je to 100.000 korún. Zvýšenie platov sa bude týkať viac ako 4000 hasičov a záchranárov.

Od júla si prilepší aj približne 350.000 štátnych úradníkov, učiteľov a ďalších zamestnancov pracujúcich vo verejnom sektore. Mzdy im podľa iného nariadenia, ktoré vláda schválila začiatkom mája, porastú od štyroch do siedmich percent.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu