Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Tragická smrť záchranárov zasiahla aj prezidenta: FOTO V troskách zahynul člen Kiskovej rodiny!

Kiska smúti za stratou v rodine. Zobraziť galériu (2)
Kiska smúti za stratou v rodine. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Veľký smútok v rodine Andreja Kisku. Pri tragickom páde záchranárskeho vrtuľníka zahynul aj jeden z členov jeho rodiny. Pilot bol syn bratranca prezidenta.

Po obetiach tragickej nehody vrtuľníka, ktorý sa zrútil v noci nadnes neďaleko Banskej Bystrice, ostali oči plné sĺz a pocit obrovského smútku. Slovenský prezident Andrej Kiska to uviedol na svojom facebookovom profile.

"Traja záchranári a pacient zomreli. Vrtuľník sa zrútil neďaleko Banskej Bystrice. Ďalšie obrovské nešťastie. Záchranári nasadzujú každý deň svoj život, aby pomohli iným. Každé ráno idú do práce s tým, že nevedia, čo ich čaká, kam poletia, komu budú pomáhať. A každé ráno sa s pusou a prianím krásneho dňa lúčia so svojimi najbližšími, manželmi, manželkami, deťmi," píše prezident.

Dodal, že pri nehode zahynul aj pilot Janko Rušin (50), jeho blízka rodina, ktorého prezident označil za večne usmiateho chalana. Jeho rodine, rovnako ako aj pozostalým všetkých obetí nešťastia, vyslovil úprimnú sústrasť. "Pilot bol syn bratranca prezidenta," povedal pre Topky Kiskov hovorca Roman Krpelan.

Ján Rušin

Pilot vrtuľníka Ján Rušin mal 50 rokov. Počas svojej leteckej kariéry nalietal viac ako 4640 letových hodín, čím patril medzi najskúsenejších pilotov v spoločnosti.

Pilot Ján Rušin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: RodinaTragédiaVrtuľník Andrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu