Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kontroverzná Kollárova poslankyňa sa chváli rodinnými koreňmi: Dedík bol vojnový hrdina!

Petra Krištúfková Zobraziť galériu (3)
Petra Krištúfková

BRATISLAVA - Nezdá sa. Kollárova poslankyňa Petra Krištúfková (39) má o dôvod viac, prečo spomínať na Slovenské národné povstanie. Na Facebooku sa pochválila, že sa do bojov proti nacistom zapojil aj jeden z jej členov rodiny.

Krištúfková zdieľal informácie o svojom starom otcovi Vladimírovi Kriškovi, ktorý bol pilot a zapojil sa do SNP. "Volala som ho "Dedík"," priznala poslankyňa z hnutia Sme rodina. "Bol vojenský pilot už za 1. ČSR a počas 2.svetovej vojny bol pilotom Slovenských vzdušných zbraní. Počas povstania sa pridal k partizánom," pochválila dedka za svoju pestrú kariéru pilota.

Po komunistickom prevrate v roku 1948 však nastali nové časy. A doplatil na to aj Krištúvkovej "dedík", ktorý je považovaný za letecké eso. "V roku 1951 bol potrestaný a zbavený funkcie veliteľa pluku," dodáva. Zároveň je však na neho hrdá. Podľa nej sa postavil na tú správnu stranu.

 

Kontroverzná Kollárova poslankyňa sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Mal odvahu, aby sa postavil na správnu stranu. A ja som hrdá na to, že jeho krv koluje v mojich žilách," zakončila svoj príspevok poslankyňa. Slovenské národné povstanie sa stalo jednou z kľúčových a pozitívnych udalostí slovenských dejín. V septembri 1992 Slovenská národná rada vyhlásila 29. august za deň štátneho sviatku. Každoročne sa na mnohých miestach Slovenka konajú pietne spomienky na túto udalosť a najväčšie oslavy SNP prebiehajú v Banskej Bystrici.

Po boku Kollára za starých čias
Zobraziť galériu (3)
Po boku Kollára za starých čias  (Zdroj: Peter Frolo)

S bývalou dlhoročnou milenkou Krištúfkovou má Boris Kollár dcéru Ester. Krištúfková (39), ktorá sa do parlamentu dostala po marcových voľbách na kandidátke strany Sme Rodina - Boris Kollár, je známa aj vzťahom s mafiánom Róbertom Diničom. Aj s tým má dcéru Vanessu. Užila si opletačky so zákonmi vtedy, keď ju súd obvinil z podvodu a porušovania práv pri správe cudzieho majetku. Podľa obžaloby mala bez vedomia ostatných dedičov predať lukratívnu budovu v centre Bratislavy. Nakoniec ju spod obžaloby súd oslobodil.

Viac o téme: Starý otecSNPPetra Krištúfková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu