Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší škandál v kauze mocného Bašternáka: Rodičia podnikateľa terorizujú dedinu cez políciu

Ladislav Bašternák Zobraziť galériu (4)
Ladislav Bašternák (Zdroj: Jan Zemiar)

VIRT - Ostro sledovaná kauza okolo kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka a jeho prepojenia na vrcholových politikov stále neutícha. Podivné obchodné praktiky a podozrenia z daňových podvodov mal podľa opozície kryť aj Robert Kaliňák. Neštandardné vzťahy s políciou ukázala aj kauza s pokutou. Topkám sa podaril odhaliť ďalší prípad, ktorý otvára otázku zneužívania polície na osobné záujmy.

Vaše tipy

Nie je žiadnym tajomstvom, že v posledných rokoch majú policajnú ochranu už aj Bašternákovi rodičia v dedinke Virt v okrese Komárno. Podľa našich informácii dokonca neváhajú zneužívať postavenie svojho syna k terorizovaniu celej dediny práve prostredníctvom mužov zákona.

Získať dobré slovo na Bašternákovcov od miestnych je nemožné. Viacerí z nich majú totiž iba negatívne skúsenosti.

Ďalší škandál v kauze
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Pravidelne volajú políciu, nahlasujú susedov a sťažnosti sú u nich ako na bežiacom páse. Dokonca konflikty dospeli do štádia, že si namontovali kameru, ktorá nakrúca verejné priestranstvo hlavnej ulice. Ak sa čokoľvek „pohne“, ihneď volajú a sťažujú sa, že ich susedia obťažujú. Prekážajú im hlasné rozhovory na ulici, kosenie a najnovšie aj letná terasa, ktorá sa nachádza neďaleko ich domu. "Na príkaz Kaliňáka posiela policajný riaditeľ každý deň policajnú hliadku, aby kontrolovala záverečnú majiteľov a hostí záhradného posedenia a parku pre deti Red pub v obci Virt v okrese Komárno, pretože oproti bývajú v zrekonštruovanom dome Bašternákovi rodičia a prekáža im letná terasa," povedal nám jeden z miestnych.

"Vie o tom celý Virt a samozrejme aj starosta, pretože toto šikanovanie trvá už tri roky a nikto to nechce riešiť," dopĺňa ho ďalší. 

Ďalší škandál v kauze
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Polícia častejšie výjazdy v dedine Virt potvrdila. V dedine eviduje viacero sťažností na rušenie nočného pokoja. "Polícia v minulosti riešila viaceré podnety z dôvodu rušenia nočného pokoja a porušovania verejného poriadku v obci Virt, preto bola tejto lokalite venovaná pozornosť. Ochrana verejného poriadku v tejto obci je realizovaná štandardným spôsobom," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková. 

Ďalší škandál v kauze
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)


Prečítajte si aj:

Spravodlivosť po slovensky v praxi: Policajný šéf volal hliadke, aby pustili "nášho" človeka!

Spis Bašternáka odhalený: Tú aroganciu musíte vidieť, úkoloval policajtov ako malé deti


Kontroverzný podnikateľ Ladislav Bašternák má k policajným funkcionárom veľmi blízko. Slovensko si ešte čerstvo pamätá prípad, ako sa zaplietol s policajnou hliadkou, ktorá ho zastavila. Kauza prepukla začiatkom júna. Voči hliadke bol drzý a policajtom sa vyhrážal. Bašternáka chcel z pokuty vysekať policajný nadriadený, ktorý volal hliadke, aby ho pustili, lebo je to "náš človek".  

 

Viac o téme: RodičiaHliadkaLadislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu