Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Košiciach odštartovali prvý najdlhší štafetový beh na Slovensku: Cieľom je Bratislava

V nedeľu bežci dobehnú do Bratislavy. Zobraziť galériu (4)
V nedeľu bežci dobehnú do Bratislavy. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – V piatok (3.6.) ráno o 9,00 hodine odštartoval z Košíc prvý najdlhší, štafetový, interaktívny beh naprieč Slovenskom. V nedeľu bežci dobehnú do Bratislavy

Na štart pri Dolnej bráne sa postavilo okolo 60 bežcov z piatich tímov. Aktívne ich podporil aj primátor Košíc Richard Raši, ktorí si s nimi zabehol prvých 10 kilometrov. Beh potrvá do 5. júna a za ten čas, bežci štafetovo prekonajú viac ako 510 km dlhú trať cez významné historické a kultúrne kúty Slovenska - Spišský hrad, Vysoké Tatry, Oravský hrad, Terchová, Rajecké Teplice, Čičmany, Trenčín či scenérie kúzelných viníc v okolí miest Modra a Pezinok.

V piatok (3.6.) ráno
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

V medzizastávke 4. júna  v Tepličke nad Váhom nebude chýbať oddychová zóna, workshopy, občerstvenie či udržiavacie tréningy. Do cieľa v Bratislave na Zlatých pieskoch v areáli vodných športov Wakelake, dorazia bežci v nedeľu 5. júna medzi 12,00 a 20,00 hodinou. Celá trasa pozostáva zo 48 bežeckých etáp.

V piatok (3.6.) ráno
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Jednotlivcov a tímy bude možné povzbudiť zaslaním charitatívnej SMS na číslo 800, a podporiť tak verejnú zbierku Hodina deťom. Cena jednej SMS na číslo 800 je 4€.  

Beh je prepojený modernou technológiou

Kvôli behu, bola vytvorená špeciálna aplikácia The Run Slovakia. Tá slúži bežcom na registráciu, štart, príchod do odovzdávacích staníc, do medzizastávky ako aj do cieľa. Pomocou nej zástupcovia tímov zosnímajú QR kód, čím potvrdia dobehnutie danej etapy a odovzdanie štafety.

V piatok (3.6.) ráno
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Údaje o dosiahnutom medzičase budú automaticky zverejnené pre všetkých užívateľov The Run Slovakia App. Bežci v nej nájdu propozície, mapu trasy a jednotlivých etáp. Prihlásení užívatelia navyše môžu sledovať aktuálnu polohu všetkých aktívnych bežcov. Okrem toho prostredníctvom nej budú môcť účastníci medzi sebou navzájom komunikovať. 

Viac o téme: BehKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu