Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fico sa zotavuje po operácii: Nemocnica prezradila, čo bude nasledovať ďalej

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Po prepustení z nemocnice bude podľa hovorkyne nemocnice nasledovať povinná rehabilitácia. V súčasnosti sa stále zotavuje.

Premiér Robert Fico sa zotavuje po piatkovom kardiochirurgickom zákroku. Vo vyhlásení to uviedla hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) Dobroslava Krajačičová s tým, že verejnosť bude v najbližších dňoch informovaná po ukončení jeho hospitalizácie. Po prepustení z nemocnice bude podľa Krajačičovej nasledovať povinná rehabilitácia. "Predseda vlády a jeho rodina považujú informácie o zdravotnom stave za čisto súkromnú záležitosť," dodala na záver.

Ficovi v piatok 22. apríla podstúpil kardiochirurgický zákrok v NÚSCH v Bratislave. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne. Premiérovi lekári robili podľa informácií Denníka N bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

Podpredsedovia vlády Peter Pellegrini a Robert Kaliňák sa v pondelok o Ficovom zdravotnom stave vyjadrovali pozitívne. Podľa Pellegriniho sa má lepšie každým dňom. Jeho zotavovanie má prebiehať bez komplikácií.

Viac o téme: Operácia srdcaRobert FicoNÚSCH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu