Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zvrat v prípade Ivana Mikloša: Nový flek v ukrajinskej vláde sa pomaly rozplýva

(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Zvrat v prípade Ivana Mikloša. Slovenský exfinancmajster mal byť v novej ukrajinskej vlády novým ministrom financií. Dnes to však už neplatí.

Ivan Mikloš nebude ministrom financií budúcej ukrajinskej vlády, ale zostane poradcom. Agentúre Reuters to povedal zdroj z ukrajinského parlamentu. Mikloša chcel do novej vlády povolať predseda ukrajinského parlamentu a pravdepodobný šéf nového kabinetu Volodymyr Hrojsman"Mikloš zostane poradcom," uviedol zdroj o bývalom slovenskom ministrovi financií a ekonómovi, ktorý je v súčasnosti poradcom ukrajinskej ministerka financií Natalii Jareskovej.

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk rezignoval v nedeľu s tým, že demisiu oficiálne predloží v utorok. Jeho odchodom sa otvára cesta k ukončeniu politickej krízy na Ukrajine; Jaceňukova vláda totiž nedávno stratila podporu, ktorú mala v parlamente. Minister financií je na Ukrajine kľúčovým činiteľom, ktorý okrem iného jedná so zástupcami Medzinárodného menového fondu (MMF) a medzinárodnými veriteľmi.

Viac o téme: Minister financiíIvan MiklošUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu