Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Teror vo večnom meste: FOTO Pri Koloseu sa strieľalo na slovenský autobus, turisti v panike!

Na slovenský autobus sa strieľalo Zobraziť galériu (3)
Na slovenský autobus sa strieľalo

RÍM - Podľa najnovších informácii sa na vozidlá slovenského dopravcu v Ríme strieľalo celkovo až štyrikrát. Ako spresnil riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraja Tomaga, strieľalo sa na tri autobusy a jeden minivan.

Ako spresnil riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Juraja Tomaga, strieľalo sa na tri autobusy a jeden minivan. „Streľba spôsobila iba materiálne škody, k zraneniu žiadneho slovenského občana nedošlo,“ informoval Tomaga. „V jednom prípade boli v autobuse slovenskí turisti, predtým na mieste parkoval slovenský autobus s ázijskými turistami,“ dodal Tomaga.

Talianska polícia odporučila vodičovi jedného z autobusov odísť z mesta. Podobné incidenty sa údajne totiž stali na viacerých miestach talianskej metropoly. Informoval o tom včera večer slovenský portál Dennikn.sk. Informáciu Topkám potvrdila majiteľka spoločnosti Eurovan Iveta Kacvinská. Dodala, že spoločnosť zatiaľ v tejto veci nemá nové informácie. Prípad sa prešetruje. Ako však doplnila, po zhruba polhodine streľba smerovala aj na poľský autobus na Námestí Republiky v Ríme.

Prípad v súčasnosti rieši talianska polícia. "Podľa jej indícií zrejme ide o istý druh vandalizmu, keďže eviduje viaceré prípady streľby na zahraničný autobus," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Peter Stano. 

Na autobus slovenského prepravcu z Prešova strieľal neznámy útočník z presne nezistenej zbrane. Fotografie zničených skiel boli zverejnené na sociálnej sieti Facebook. Autobus priviezol skupinu čínskych turistov pred historickú pamiatku Koloseum, keď na parkovisku zasiahli strely dve okná a bočný plech. Zatiaľ sa nepodarilo zistiť, odkiaľ útočník strieľal. 

Teror vo večnom meste:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Eurovan Sro Prešov)

Ministerstvo situáciu preveruje

Talianski policajti odporučili vodičovi opustiť Rím, pretože v sobotu došlo v meste k viacerým prípadom ostreľovania zahraničných autobusov. Kacvinská povedala, že podobný prípad sa stal na Námestí Republiky či na ulici Via Veneto, ale aj vo Florencii a v Pise. 

Vodič sa obrátil o pomoc takisto na slovenské veľvyslanectvo, ktoré sa skontaktovalo s miestnou políciou, ale nedostalo žiadne bližšie informácie. Ministerstvo zahraničných vecí SR situáciu preveruje.

Teror vo večnom meste:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Eurovan Sro Prešov)

Viac o téme: Rím
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu