Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Počasie na budúci týždeň napovie, aká bude Veľká noc: Najprv sneh, potom slnečné dni

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Nad Severným morom sa bude nachádzať stred mohutnej tlakovej výše a po jej okraji k nám bude naďalej prúdiť relatívne chladný vzduch od severovýchodu. Vo vyšších vrstvách ovzdušia postúpi do našej oblasti od severovýchodu tlaková níž.

Pondelok: V noci bude prevažne polojasno, ojedinele oblačno až zamračené a na severe spočiatku ojedinele očakávame aj slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota vystúpi na +1 až -5 stupňov Celzia. Fúkať bude severný až severovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (5 až 30 km/h), miestami, najmä na východe, v nárazoch rýchlosťou 15 až 20 m/s (70 km/h).

Počasie na budúci týždeň
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Cez deň bude jasno až polojasno, ojedinele zamračené s nízkou oblačnosťou, podvečer na severe bude oblačnosť pribúdať. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 7 až 12 stupňov Celzia, v Žilinskom, Prešovskom kraji a na Horehroní 2 až 7 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude mať len okolo -3 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), miestami v nárazoch 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). 

Počasie na budúci týždeň
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Utorok: Malo by byť oblačno až zamračené a na väčšine územia sa očakáva sneženie alebo dážď so snehom. Cez deň v polohách do 400 m meteorológovia predpovedajú prevažne dážď. Nočná teplota vystúpi na +2 až -4 stupne Celzia, tá denná na 4 až 8 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 2 stupňov. Fúkať by mal prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h).

Počasie na budúci týždeň
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Streda: Uprostred týždňa tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia postúpi z našej oblasti nad Alpy. Súčasne sa v prízemnom poli nad Slovensko a okolité krajiny od severozápadu opäť rozšíri výbežok vysokého tlaku.

Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá oblačno až zamračené a na mnohých miestach snehové prehánky alebo sneženie, v nížinách aj dážď. Cez den bude postupne oblačno až polooblačno a už len miestami prehánky, v horských oblastiach snehové. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 1 až -4 stupne Celzia, denná teplota od 6 do 10 stupňov, na Orave, Liptove a Spiši okolo 4 stupňov. Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), miestami v nárazoch okolo 12 m/s (45 km/h).

Počasie na budúci týždeň
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Štvrtok: Do našej oblasti bude od severozápadu zasahovať tlaková výš, bude jasno až polojasno, ojedinele sa objaví nízka oblačnosť. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -1 až -6 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách miestami okolo -8 stupňov. Denná teplota vystúpi na 8 až 13 stupňov Celzia, na severe a na Horehroní miestami okolo 6 stupňov.

Počasie na budúci týždeň
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Piatok: Tlak vzduchu bude v našej oblasti klesať. Podľa predpovede bude polooblačno až oblačno a ojedinele, najmä na severe sa očakávajú prehánky, v horských oblastiach snehové. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -1 až -6 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách miestami okolo -8 stupňov, tá denná vystúpi na 7 až 13 stupňov.

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu