Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zákaz na FOTO vydesil celé Slovensko: Majiteľ zanechal zlodejom drsný odkaz

Majiteľ pozemku je naozaj nebezpečný.
Majiteľ pozemku je naozaj nebezpečný.

BRATISLAVA – Pripevniť si na bránku domu ceduľku s nápisom „pozor zlý pes“ nie je na Slovensku nič neobvyklé, ale majiteľ súkromného pozemku na fotografii zašiel ešte ďalej. Jeho odkaz ľudí zaujal natoľko, že si začali klásť otázku, či to myslí vážne.

Pozemok je monitorovaný kamerovým systémom a nesmú naň vstúpiť nepovolané osoby. Navyše, „majiteľ tohto pozemku je držiteľom strelnej zbrane,“ varuje na ceduli pripevnenej pred pozemkom. Pri pohľade na fotografiu, ktorá koluje internetom a objavila sa na Facebooku komunity Prečo ľuďom hrabe?, sa natíska otázka, či ide o fotomontáž alebo o drsný „čierny humor“ majiteľa pozemku. Takéto niečo sme totiž v našich končinách ešte nemali.

Taliansko predstavilo nový protifajčiarsky zákon: Na toto si musia dať poriadny pozor!

„Majiteľ zrejme straší tabuľkami,“ súhlasí s reakciou jedného z komentátorov fotografie bezpečnostný analytik Milan Žitný. Podľa jeho slov takýto zákaz, hoci je neobvyklý, nie je na Slovensku zakázaný. Teoreticky môže mať takýto odkaz na bráne ktokoľvek z nás. Ak ste však naozaj držiteľom strelnej zbrane a dôjde k incidentu, čiže použitiu zbrane na pozemku, trestno-právna dohra môže byť komplikovanejšia. Pred súdom by ste museli preukázať, že ste na použitie zbrane mali skutočný dôvod a museli ste sa brániť.

Slovenský, tak trochu divoký západ (Ján)

Zveřejnil(a) Prečo ľuďom hrabe? dne 21. únor 2016
Viac o téme: ZákazStrelná zbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu