Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vábenie Slovákov do armády: Pozrite si VIDEO, ako sa z vás môže stať dobrovoľný vojak

Pri registrácii treba predložiť viacero dokumentov. Zobraziť galériu (2)
Pri registrácii treba predložiť viacero dokumentov. (Zdroj: MOSR)

BRATISLAVA - A je to tu! Pre Slovákov, ktorí majú vzťah k armáde a chcú sa v tejto oblasti niečomu priučiť, vytvorilo ministerstvo obrany možnosť, ako to dosiahnuť. Záujemcovia o tento projekt, ktorí spĺňajú zákonné podmienky, môžu do 15. apríla 2016 požiadať na regrutačných skupinách v krajskom meste podľa miesta svojho trvalého bydliska o prijatie do dobrovoľnej vojenskej prípravy. Čo všetko musia spĺňať ukazuje aj inštruktážne video. Otáľať by však veľmi nemali, pretože v tomto roku bude môcť prípravu absolvovať iba 150 občanov.

Ak sa chce Slovák stať vojakom dobrovoľnej vojenskej prípravy musí spĺňať viacero zákonných podmienok. V prvom rade musí požiadať o prijatie na príslušnej regrutačnej skupine. Urobiť tak môže občan, ktorému vznikla branná povinnosť, alebo ju dobrovoľne prevzal.

Vábenie Slovákov do armády:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MOSR)

Záujemca musí byť spôsobilý na právne úkony, mať štátne občianstvo Slovenskej republiky, musí byť bezúhonný, spoľahlivý, ovládať štátny jazyk, musel dosiahnuť najmenej stredné odborné vzdelanie, nesmie byť evidovaný ako občan, ktorý odoprel výkon mimoriadnej služby, byť zdravotne a psychicky spôsobilý, nesmie byť voči nemu vedené trestné stíhanie a musí úspešne absolvovať prijímacie konanie. Do dobrovoľnej vojenskej prípravy môžu byť prijatí tak muži, ako aj ženy, ktoré dobrovoľne prevezmú brannú povinnosť.

Dobrovoľná vojenská príprava

Ostatné podrobnosti sa už dozviete práve v inštruktážnom videu, prípadne bližšie informácie nájdu záujemcovia aj na webových stránkach http://www.mosr.sk/dvp/ a http://vojak.mil.sk v sekcii dobrovoľná vojenská príprava, alebo im ich poskytnú priamo zamestnanci regrutačných skupín. Predpokladaný nástup na 12-týždňový výkon dobrovoľnej vojenskej prípravy je v júli 2016.

Viac o téme: MOSRDobrovoľná vojenská prípravaMinisterstvo obrany Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu