Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Lyžiarsky na Orave sa zmenil na číru hrôzu: Dramatický útek desiatok detí pred plameňmi

V horiacej chate boli ubytované deti počas lyžiarskeho kurzu Zobraziť galériu (6)
V horiacej chate boli ubytované deti počas lyžiarskeho kurzu (Zdroj: Prezídium HaZZ)

ORAVICE - Krátko po 7. hodine ráno bol dnes ohlásený požiar chaty v lokalite Oravice. Informovala Silvia Jančovičová z prezídia Hasičského a záchranného zboru. Do redakcie nám napísal aj čitateľ Ivan, ktorého manželka toto peklo zažila.

Požiar zachvátil chatu s murovaným prízemím a drevenými podlažiami, ktoré slúžili na ubytovanie pre deti počas lyžiarskeho výcviku. Požiar likvidujú 40 hasiči s 10 ks hasičskej techniky. Profesionálnym hasičom z Tvrdošína vypomáhajú dobrovoľní hasiči z Vitanovej, Zuberca, Lieseku, Suchej Hory a Čimhovej.

Ozval sa nám aj čitateľ Topiek Ivan, ktorého manželka nepríjemnú situáciu zažila: "Chvála bohu, manželka sa mi vrátila zdravá, aj s komplet deťmi včera večer. Spala v tom cípe aj s asi ôsmimi deťmi, ak by sa to stalo v noci, tak boh ich opatruj. Neviem si predstaviť, kde by utekali."

Hasebné a záchranné práce sú značne komplikované nedostupným terénom, pričom hasiči zabezpečujú dodávku vody na požiarovisko jazierkovým systémom. Požiar bol lokalizovaný krátko po pol 10 hod. Na mieste udalosti sa nachádza riadiaci dôstojník HaZZ, ktorí koordinuje nasadenie síl a prostriedkov. Doposiaľ neboli hlásené zranené osoby.

Predbežná škoda bola vyčíslená na 500 tisíc eur. Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu MV SR z Bratislavy, ktorá bude participovať na vyšetrovaní príčin vzniku požiaru.

Požiar chaty v Oraviciach bol uhasený o 15.30 hod. Na mieste udalosti naďalej ostávajú hasiči, ktorí budú požiarovisko monitorovať ešte niekoľko hodín. Príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania kompetentných organov.

Ak máte ďalšie informácie o udalosti, neváhajte nás kontaktovať.

Vaše tipy

Viac o téme: ChataPožiarOravice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu