Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zranení zákazníci po páde lampy: IKEA sťahuje nebezpečný tovar z predaja

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Najznámejší predajca nábytku varuje zákazníkov. IKEA sťahuje z predaja stropné lampy a rovnako vyzýva ľudí, ktorí ich už majú, aby ich okamžite odmontovali a priniesli späť do obchodného domu. Existuje vážne riziko, že z lampy spadne sklenené tienidlo. Stalo sa tak už v niekoľkých prípadoch.

"IKEA žiada všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia stropnú lampu HYBY, LOCK alebo RINNA, aby ju okamžite odmontovali a priniesli späť do obchodného domu IKEA, kde im v plnej výške vrátia peniaze," stojí  na oficiálnej stránke ikea.com.

Predajcu nábytku kontaktovali zákazníci s tým, že sklenené tienidlo stropnej lampy spadlo. V niekoľkých prípadoch bolo nutné lekárske ošetrenie a v jednom prípade si ošetrenie údajne vyžadovalo použitie stehov.

IKEA sťahuje z predaja stropné lampy LOCK, HYBY a RINNA kvôli riziku pádu skleneného tienidla
Zobraziť galériu (2)
IKEA sťahuje z predaja stropné lampy LOCK, HYBY a RINNA kvôli riziku pádu skleneného tienidla  (Zdroj: Foto: Ikea)

Bezpečnosť na prvom mieste

"Všetky naše výrobky sú testované a spĺňajú všetky platné normy a predpisy. Napriek tomu sme dostali správy, ktoré uvádzajú, že stropné lampy LOCK a HYBY spadli. S cieľom ochrániť našich zákazníkov a zabrániť ďalších nehodám sťahujeme tieto výrobky z predaja, pričom zákazníkom vrátime peniaze v plnej výške," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení.

Stropné lampy HYBY, LOCK a RINNA je možné vrátiť v obchodnom dome IKEA, kde budú zákazníkom vrátené peniaze v plnej výške. Doklad o kúpe - pokladničný blok - predajca nevyžaduje.

Stropné lampy sa predávajú na všetkých trhoch IKEA, lampa LOCK od roku 2002 a HYBY od roku 2012. RINNA sa predáva v jedenástich európskych krajinách a v Číne od roku 2010. "Ospravedlňujeme sa za akékoľvek prípadné nepríjemnosti," uviedol predajca nábytku.

Viac o téme: TrhLampyNebezpečenstvoIkea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu