Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Máte tento výrobok IKEA doma? Okamžite ho vráťte, vašim deťom hrozí nebezpečenstvo

Zábrana Patrull Zobraziť galériu (2)
Zábrana Patrull (Zdroj: IKEA)

PRAHA/BRATISLAVA - Švédsky nábytkársky reťazec IKEA sťahuje detské bezpečnostné zábrany PATRULL, ktorých uzatvárací mechanizmus nie je spoľahlivý. Firma o tom informovala v dnes vydanej správe. Kúpený tovar môžu zákazníci vrátiť do akéhokoľvek obchodu IKEA, kde im vrátia peniaze.

FOTO Najnebezpečnejšie výrobky na slovenskom trhu: Skryté detaily, ktoré môžu zabiť vaše dieťa

"IKEA dostala hlásenie od zákazníkov o prípadoch, keď sa bezpečnostná zábrana PATRULL neočakávane otvorila a deti spadli zo schodov," uviedla spoločnosť. Pri niektorých nehodách bolo nutné vyhľadať lekárske ošetrenie.

Máte tento výrobok IKEA
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: IKEA)


Nezávislé vyšetrovanie podľa nábytkárskej firmy preukázalo, že blokovací mechanizmus zábrany nie je spoľahlivý, hoci výrobok prešiel testami podľa stanovených noriem. IKEA preto žiada zákazníkov, aby bezpečnostnú zábranu PATRULL okamžite prestali používať a priniesli ju späť do akéhokoľvek obchodného domu IKEA. Za vrátený výrobok im bude vyplatená plná predajná cena.

"Ak chcete získať viac informácií o vrátení bezpečnostnej zábrany PATRULL, obráťte sa na oddelenie Služby zákazníkom, alebo nás kontaktujte telefonicky na čísle 02/48 22 61 11. Doklad o kúpe (pokladničný blok) nie je nutné predložiť. Ospravedlňujeme sa za akékoľvek vzniknuté nepríjemnosti," píše spoločnosť na svojej slovenskej webovej stránke.

Viac o téme: IKEAPatrullDetské bezpečnostné zábrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu