Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Meteorológovia varujú aj vodičov na cestách: Cez víkend môžete zažiť poriadne rodeo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA – Víkendovú idylu vám môžu zmariť rozmary počasia. Teplota počas dňa síce neklesne pod bod mrazu, ale niektorým vodičom narobí vrásky na čele.

Piatok

V piatok by podľa meteorológov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu malo (SHMÚ) malo byť polooblačno až oblačno. Miestami môže byť zamračené alebo hmlisto, ojedinele aj so snežením. Najvyššia denná teplota dosiahne -2 až +3, na juhozápade a juhu stredného Slovenska okolo 5 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 m vystúpi na okolo -5 stupňov Celzia. Viať bude prevažne západný, na východe južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Meteorológovia varujú aj vodičov
Zobraziť galériu (6)

Husté sneženie aj poľadovica

Vodiči by dnes na cestách mali byť opatrní. Situáciu im môže skomplikovať husté sneženie, poľadovica či hmla. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnosť.sk. Sneženie obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov v okolí Žarnovice, Brodna a Svrčinovca. Hmla s dohľadnosťou od 100 do 200 metrov sa vyskytuje najmä na juhu západného a stredného Slovenska.

Čech vymyslel spôsob, ako pomôcť planéte: Takto vytvoríme civilizáciu tretieho typu

Poľadovica hrozí vodičom na cestách I/72 Čertovica - Kráľova Lehota, II/527 Veľký Krtíš - Dačov Lom, II/591 Červeňany - Slovenské Kľačany a na cestách tretej triedy v obvode Veľký Krtíš. Pred hmlou varuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Výstrahu prvého stupňa vydal pre Bratislavský, Banskobystrický, Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj. „Môže sa tvoriť ojedinele, s dohľadnosťou od 50 do 300 metrov,“ uviedli meteorológovia. Pominúť by mala dnes okolo obeda.

Reprofoto SHMÚ
Zobraziť galériu (6)
Reprofoto SHMÚ

Meteorológovia varujú aj vodičov
Zobraziť galériu (6)

Sobota

Sobota by sa mala niesť v znamení oblačného až zamračeného počasia. Na mnohých miestach bude snežiť alebo by mal padať dážď so snehom a na juhozápade dážď. Zrážky však môžu miestami namŕzať, upozorňujú meteorológovia. Popoludní sa začne od západu zmenšovať oblačnosť a zrážky ustanú. Nočná teplota klesne na -1 až -7 stupňov Celzia a denná teplota dosiahne -2 až +2, na juhozápade okolo +4 stupňov Celzia. Zafučí prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Meteorológovia varujú aj vodičov
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa

Nedeľa bude oblačná až zamračená, na mnohých miestach spŕchne a od stredných polôh očakávajte sneženie. Cez deň budú od západu zrážky ubúdať a oblačnosť sa bude zmenšovať. Nočná teplota dosiahne +1 až -4 stupne, denná 0 až +5 stupňov Celzia. Viať by mal slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný vietor 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Meteorológovia varujú aj vodičov
Zobraziť galériu (6)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu