Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ryanair v rámci osláv spustil megaakciu: Milión leteniek za smiešnu sumu po celej Európe!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Známa letecká spoločnosť Ryanair prichádza s dobrou správou. Írsky prepravca pripravil akciu, v rámci ktorej budeme môcť cestovať už za pár eur. A to po celej Európe!

Milión leteniek za 15 eur sa dajú kúpiť od stredy do zajtrajšej pol noci. Toto je najnovšia akcia, ktorú ponúka letecká spoločnosť Ryanair. Lietať pritom môžete prakticky po celej Európe z metropol ako Londýn, Kodaň, Atény, Berlín, Lisabon či Miláno a Varšava. Letenky si navyše môžete rezervovať aj na webe leteckej spoločnosti.

Robin Kiely z Ryanairu sa chváli, že firma mala v roku 2015 rekordný počet prepravených osôb, spustila stovky nových trás, zatiaľ čo ponúka nízkonákladové služby so stále zlepšujúcim sa servisom. "Aby sme oslávili náš rast a poďakovali sme sa našim zákazníkom, spúšťame akciu milión leteniek na predaj za 15 eur na vyše ako 400 trasách - čo bude znamenať zlacnenie najlacnejších cien v Európe," dodal Kiely.

Ryanair zaznamenal výrazný nárast zisku

Zároveň vyzval zákazníkov, aby neváhali a zarezervovali si letenky skôr, než budú vypredané. Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair zaznamenali v 1. polroku aj v 2. kvartáli obchodného roka 2015/2016 výrazný nárast zisku. Vedenie aerolínií preto zvýšilo svoj odhad zisku za celý obchodný rok, ktorý sa končí 31. marca 2016.

Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe oznámila, že jej zisk pred zdanením za šesť mesiacov do konca septembra 2015 vzrástol o 37 % na 1,56 miliardy eur z 907,5 milióna eur v rovnakom období minulého roka. Po očistení od jednorazových položiek a prepočítaní na akciu sa zisk Ryanairu v 1. polroku zvýšil na 88 centov z 57 centov/akcia v rovnakom období vlani.

V zime budú sťahovať lietadlá

Ryanair dodal, že v zimnej sezóne, keď je záujem o cestovanie menší, stiahne z prevádzky 40 lietadiel, to je však o 10 lietadiel menej ako vlani. Letecká spoločnosť totiž pridala nové linky. Aerolínie zároveň revidovali smerom nahor aj svoj dlhodobý cieľ. Do roku 2024 chcú dosiahnuť zvýšenie počtu cestujúcich na 180 miliónov namiesto pôvodných 160 miliónov ľudí. Podiel Ryanairu na trhu s leteckou dopravou v Európe by sa tak mal zvýšiť na 24 % zo súčasných 14 %.

Viac o téme: LetenkyRyanairEurópa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu