Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hľadal obete masového vraha

Ján Muška (31) zo Zvolena hovorí, že po obetiach našli rôzne náhrdelníky a zrejme aj zvyšky tiel. Zobraziť galériu (3)
Ján Muška (31) zo Zvolena hovorí, že po obetiach našli rôzne náhrdelníky a zrejme aj zvyšky tiel.

ZVOLEN - Ján Muška (31) zo Zvolena sa zúčastnil na akcii sú visiacej s hľadaním obetí vraha Roberta Picktona (56). Farmára považujú za najbrutálnejšieho masového vraha v kanadskej histórii, avšak súdny proces s ním ešte nie je ukončený. Mladý Zvolenčan takmer mesiac prečesával asi polhektárový pozemok, kde sa nachádzali telá mŕtvych žien.

Kanadský majiteľ prasacej farmy Robert Pickton sa dostal do povedomia ľudí na celom svete pred niekoľkými rokmi. Vtedy sa u neho našla časť tela jednej z jeho obetí. Podľa doterajšieho vyšetrovania ženy v okolí začali miznúť už v 70. rokoch. Väčšinou išlo o prostitútky. „Paradoxné je, že na farmu chodilo aj veľa významných ľudí a nikto si nič nevšimol. Až neskôr jeden z jeho zákazníkov objavil časť tela jednej z obetí v mraziacom boxe a zalarmoval políciu,“ hovorí Ján Muška.

„Firmu, kde som robil, najali, aby vyčistila od stromov a kríkov priestor pri rieke, kde mali byť mŕtve telá. Bolo nás 13 a každý musel mať čistý register trestov. Vždy pred prácou nám urobili prehliadku. Jesť sme museli iba sušienky, ktoré nám dali, a to len na vyhradenom mieste, aby sme neporušili dôkazy. Nemohli sme ani fajčiť,“ vysvetľuje Ján Muška.

Za ich skupinou išlo asi 50 archeológov, ktorí prehľadávali každú vrstvu pôdy. Samozrejme, všetko za prísneho dohľadu policajtov. „Keď sme našli niečo podozrivé, policajti nás obstúpili a miesto ohradili. Nachádzali sme po ženách rôzne náhrdelníky. Možno aj časti tiel, ale to sme nezistili, lebo nás od miesta nálezu poslali hneď ďalej,“ dodal mladý muž. Na mieste, kde hľadala jeho skupina, našli asi 10 tiel. Išlo prevažne o Indiánky z blízkej rezervácie. Väčšina tiel bola však pri farme. Aj tam robili viacerí Slováci. Presný počet obetí však bude ťažké zistiť, lebo farmár údajne hádzal niektoré mŕtvoly prasatám a hygienici upozornili, že časti ľudských tiel môžu byť aj vo výrobkoch z farmy. Pickton sa priznal k vraždám 49-ich žien. Vo vraždení chcel naďalej pokračovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu