Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO ako zo socializmu: Carrefour má problémy s dodávateľmi, zákazníkom nemajú čo ponúknuť

Takto to vyzerá v Carrefoure dnes
Takto to vyzerá v Carrefoure dnes (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Prázdne regály, police aj mraziace boxy. V Carrefoure nájdete už len zlomok produktov, ktoré ľudia kedysi kupovali vo veľkom. Smutný je pohľad na obchod, ktorý zvykol praskať vo švíkoch. Teraz zíva prázdnotou. Dôvodom je to, že Carrefour dlží dodávateľov peniaze, ktoré už možno neuvidia.

Rovnako zákazníci neuvidia plné pulty, aspoň nie v predajniach s nápisom Carrefour. Hovorí sa o tom, že celú sieť by mohol niekto odkúpiť, alebo ju budú musieť minimálne premenovať. O Carrefour sa už v minulosti zaujímala sieť Tesco, vtedy to však Protimonopolný úrad zakázal. Išlo pritom celkovo o päť obchodov.

Dva hypermarkety Carrefour sa nachádzajú v Bratislave, ďalšie sú v Košiciach, Žiline a Trnave. Samotní zákazníci pritom dostali informácie o tom, že majiteľ, teda firma Retail Value Store, plánuje prevádzky len inovovať, avizuje to aj na sociálnych sieťach: "Intenzívne pracujeme na novej štruktúre predajní, ktoré budú, dúfajme už čoskoro, opäť v tej najlepšej kondícii. Veríme, že prvé výsledky budú viditeľné už v blízkej dobe."

Takto to vyzerá v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

V pláne je podľa vyjadrení spoločnosti na Facebooku aj zmenšovanie predajnej plochy. Zákazníci sú súčasným stavom nie sú spokojní, vidno to aj na komentároch: "Preboha, to čo tam porábate? Tovaru máte ešte menej, ako bolo na pultoch za socializmu a ešte nie ste schopní si dať naporiadok cenovky. Dnes som bol riadne vytočený, v oddelení pečiva trčala cenovka 35 centov za tvarohovú buchtu, ale na pokladni nahodili 41 centov... vraj už je staronová cena. To si ani pri tom malom množstve neviete ustriehnuť cenovky? Carrefour v Poluse. Socializmus ako vyšitý... a znechutený som odišiel..."

Čo sa však v skutočnosti s predajňami Carrefouru stane, to zatiaľ nikto netuší. Nakúpiť tam, žiaľ, nie je veľmi čo.

Viac o téme: CarrefourPrázdny obchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu