Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

K spaseniu neprišlo: Známy obchodný reťazec zatvoril poslednú predajňu na Slovensku

Takto to vyzeralo v predajniach Carrefour po celom Slovensku. Zobraziť galériu (3)
Takto to vyzeralo v predajniach Carrefour po celom Slovensku. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Hoci v polovici roka 2016 svitala pre obchody značky Carrefour nádej, že vstanú z popola, k žiadnemu zázraku neprišlo. Minulý týždeň bola zatvorená aj posledná predajňa v bratislavskej Petržalke. Spoločnosť Retail Value Stores, ktorá prevádzkovala francúzsku maloobchodnú sieť na Slovensku, nedokázala ani vyplatiť veriteľov v plnej sume.

Známy obchodný reťazec má spasiť exspoločník Penty: FOTO Pristihnutý v situácii, ktorá nepoteší

Podľa informácií Hospodárskych novín k zatvoreniu hypermarketu Carrefour v bratislavskom Obchodnom centre Danubia došlo v piatok 19. januára. Po 17 rokoch tak padla bodka za existenciou reťazca, ktorý začal pôsobiť ako prvý na Slovensku.

Už v roku 2015 začali regály predajní zívať prázdnotou, no majiteľ sa spočiatku tváril, že sa snaží priestory iba inovovať a vytvára novú štruktúru. Skutočným dôvodom však bolo to, že Carrefour dlžil dodávateľom peniaze, čo viedlo k zmiznutiu tovarov z pultov.

S predajňami to išlo dolu z kopca.
Zobraziť galériu (3)
S predajňami to išlo dolu z kopca.  (Zdroj: Jan Zemiar)

V polovici roka 2016 sa hovorilo o reštrukturalizácii a vstupe bohatého slovenského investora, bývalého člena finančnej skupiny Penta, Jozefa Špirka, ktorý je po odchode od finančného žraloka už niekoľko rokov aktívny v potravinovom biznise. Aj keď to chvíľu vyzeralo, že reťazec ožíva, napokon sa nestalo nič prevratné.

Vlani postupne došlo k uzatvoreniu štyroch z piatich obchodov v Trnave, Žiline, Košiciach a v decembri aj v bratislavskom Polus City Center. Netrvalo však dlho a už to "má za sebou" aj posledná predajňa v Petržalke.

K spaseniu neprišlo: Známy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Aký je oficiálny dôvod odchodu značky Carrefour zo Slovenska, nie je známe. Spoločnosť Retail Value Stores sa k situácii nevyjadrila, rovnako tak ani Jozef Špirka. Webové stránky reťazca nefungujú už niekoľko mesiacov.

Viac o téme: PredajňaDanubiaCarrefour
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu